Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı ve Adana Eczacılar Odası Başkanı Burhanettin Bulut'u ziyaret etti.  Kamışlı ve Bulut'la birlikte yönetim kurulu üyeleriyle de görüşen Güvel, Adana'nın olumsuz izlenimlerle ülke gündemine taşınmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
Önceleri ayrıcalıklı il konumundaki Adana'nın günümüzde geriye doğru gittiğini, adliyedeki olaylardan sonra belediye olaylarıyla sarsıldığını vurgulayan Güvel, tüm olumsuzluklara rağmen elbirliğiyle sorunların üstesinden gelinebileceğine dikkat çekti.
Toprak, su ve iklimiyle önemli bir kent olan Adana'da kaynakların etkin kullanılması gereğine işaret eden Güvel, "Adana, siyaseten geriye gittiğinde sosyal ve sportif faaliyetlerde de geriliyor. Gerçekleri gözardı etmek yerine demokrasi çerçevesinde sorunları çözebiliriz. Demokrasiyi hakim kılacak dürüst ve namuslu insanların siyasete girmesi sağlanmalı. Biz, bu inançla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. CHP, tüm sorunların yanısıra rejimi ve Atatürk'ün çizdiği yolu değiştirmeye çalışanlarla da mücadele ediyor ve dimdik ayakta duruyor" dedi.
Adana'ya ikinci üniversitenin kazandırılması için hazırladığı kanun teklifine iktidar partili milletvekillerinden destek bulamadığını, defalarca çağrı yapmasına rağmen hiçbir yanıt alamadığını önemle vurgulayan Güvel, CHP'nin son kurultayda önemli bir çıkış gerçekleştirdiğini, Türkiye'nin önündeki ilk genel seçimlerde iktidar olacağını söyledi. "Adana büyürse bölge büyür. Ulusal ve uluslararası iş hacmimiz artar, işsizlik azalır, refah seviyesi yükselir" diyen Güvel, CHP iktidarında Adana'ya nasıl önem verileceğini herkesin göreceğini ve Adana’nın öneminin yeniden ortaya çıkacağını söyledi.
"ADANA İMARDA KİLİTLİ BİR KENT"
Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı da belediyelerde yaşanan sorunların mimar ve mühendisleri fazlasıyla rahatsız ettiğini belirttiği konuşmasında, "Adana imar düzenlemelerinde kilitlenmiş bir kent konumuna düştü. Büyükşehir Belediyesi'nde hiçbir mimar görevinin başında değil. Belediyede bir belirsizlik hakim. Belediyede muhatap bulamıyoruz" diye konuştu. Kentte başta işsizlik olmak üzere birçok soruna çözüm yolu bulunmasının önemine değinen Kamışlı, "Adana'ya yıllardır tek bir yatırım yapılmıyor. Yapılan yatırımlar da bitirilemiyor. Herşeye rağmen sorun üretmekten çok çözüm yolu aramak zorundayız" dedi. Kamışlı, belediyenin kurumsal bir kimliğe kavuşması için Güvel’den daha çok destek beklediklerini söyledi.
İLAÇTA KAREKOD SORUNU
Adana Eczacı Odası Başkanı Burhanettin Bulut ise karekodsuz ilaçların bedelini ödemeyeceğini belirten Sosyal Güvenlik Kurumu'nun eczacıları sıkıntıya soktuğunu, endişeli bekleyişlerinin sürdüğünü belirtti. Karekodsuz ilaç satışında SGK'nın verdiği sürenin dolduğunu artık eczanelerde karekodu olmayan ilaçları satamayacaklarını belirten Bulut, "Elimizdeki ilaçların yüzde 25'inin karekodu yok. Bunları bir-iki ay içerisinde tüketmemiz olanaksız. Bu ilaçlarımız ne olacak. SGK'nın süreyi uzatmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Oda Başkanları Kamışlı ve Bulut, Güvel'in yanısıra ziyarete katılan Mimar Mehmet Işık ve İnşaat Mühendisi Cevdet Baskın'a teşekkür etti.