Büyükşehir Belediye Meclisi Mahmut Çelikcan Başkanlığında toplandı.Gündem dışı konuşmada, MHP’li Ahmet Asaf Uslu söz aldı. Çelikcan’ın hukuksal açıdan seçiminin ve Adaylığının hukuğu zorlamak olduğunu belirten Uslu,  “Sizin hukuğun önüne  geçmenizi meşrulaştıranlar olabilir. Meclisin bir MHP’li üye üzerinde uzlaşarak sonuçlanması gerektiğinin kanaatindeyim. Hukuksal mücadelemiz sürecek” dedi.
CHP adına konuşan Necmettin Atay, yerel bir gazetede genel sekreterleri hakkında çıkan habere tepki göstererek haberin asılsız olduğunu söyledi.
AK Parti adına konuşan Abdullah Doğru, Ahmet Türk’e yapılan saldırıyı kınayarak “Van’daki Deniz Baykal’a yapılan saldırılarda Ak Partililer var ise onları kınıyorum” dedi…
AK Partinin içinde acze düşürülmüşler olabilir” diyen Doğru seçim sürecini hatırlatarak, “Bu süreç Genel Merkezlerin müdahalesiyle, Genel Merkezlerin belirlediği adaylarla gerçekleşti. Genel Merkezdekiler gitti. Biz buradayız. Şu anki yasal prosedür gereği yeni Başkan seçildi. Bu yasal prosedürün ömrünün kısa olduğu belli. Bir süre ile tahditli olduğunu biliyoruz. Belki seçimle gelen Belediye Başkanımız yasal prosedürde aklanarak gelebilir”..
İl Başkanlığı dönemindeki tecrübelerini de hatırlatan Doğru, “Benim başkanlığım döneminde bu tür çapsız insanlar ortaya çıktığına şahit oldum. Ben bu dönemde de hem idarenin hem kurumun çalışanlarının, en alt ve en üst kademeye kadar bu çapsız ihsanlara müsaade edecek davranışlardan kesinlikle uzak durulması lazım. Devlet, kurumlar ciddiyet ister.  Kurumlarda çalışan insanlarımızı  parti adına giderek kimsenin rahatsız etmeye hakkı haddi değildir. Biz herkesi kucaklama adına buradayız. Yalnızca Ak partiyi kucaklayacaksak, LANET OLSUN BÖYLE İKTİDARA. Bütün vatandaşlarımızı, bütün unsurlarıyla Adana’da Türkiye’de yaşamış bütün kardeşlerimize hitap etmek zorundayız. Onların hakkını hukukunu korumak zorundayız” dedi.
Doğrunun konuşmasının andından ÇHP’li Bekir Sıtkı Özer yerinden söz alarak, “ Abdullah Doğru’yu yürekten kutluyorum. Teşekkür ediyorum. Demin gelirken buraya, bir şoför arkadaşım çevirdi beni “Bekir bey” dedi. “Gelip bundan sonra bu arabaları biz kullanacağız “ diye bir takım sözler söylenmiş. Bunlar yanlış şeyler dedim. Sayın Başkana ileteceğiz dedim. Bir şey daha söyleyim. Kimse ölçüyü kaçırmasın. Bu ülke hepimizin, koltuk getirip yerleştirmelere filan Bunlar yalaka tiplerin yaptığı şeylerdir. Bunlara fırsat vermeyin” dedi.

Adanahabermerkezi.com