Adanahabermerkezi.com

Yaptığı açıklamayla CHP'yi suçlayarak istifa eden Muharrem İnce, kuracağı parti ile siyasette aktif rol almaya çalışacak. 

Muharrem İnce'nin aktif olarak sahaya inmesiyle kuruluş aşamasındaki partisinin de hızla siyasi arenaya çıkması bekleniyor. Bu arada Muharrem İnce'nin partisinin Adana'daki kurucuları netleşiyor. Özellikle merkez soldan önemli isimlerin yer almasının beklendiği kurucuların arasında Celal Güven'in adı ön planda. 

ÜMİT ÖZGÜMÜŞ TEPKİLİ

Adana'nın önemli siyasi karakterlerinden CHP önceki dönem Milletvekillerinden Ümit Özgümüş, bir dönem birlikte görev yaptığı Muharrem İnce hakkında sert eleştirilerde bulunmuştu. Sosyal medya hesabından açıkça görüşünü paylaşan Özgümüş, İnce için "Güvenilmez değerlendirmesini yapmıştı.

İMAMOĞLU BELEDİYE BAŞKANI KASIM KARAKÖSE

Ancak en çok merak edilen isimlerden -biri, İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse. Genel Başkanlık yarışı sırasında CHP İmamoğlu İlçe Başkanı olarak oyunu Muharrem İnce'ye vereceğini açıkça ifade etmekten kaçınmayan Karaköse, bu kez temkinli. Geçen süre içinde İnce'ye yönelik fikirlerinde değişim yaşandığı belirtilen Karaköse'nin İnce'nin pğartisine geçme konusunda çok istekli olmadığı belirtiliyor.

CHP'NİN GENÇ TEMSİLCİSİ MUHAMMET ERGİNKARA NET

CHP'nin Genç temsilcilerinden ve Muharrem İnce'ye yakınlığıyla bilinen Muhamnmet Erginkara ise tavrini net bir şekilde ifade ederek "İnce'ye başarılar dilerim, Ancak ben CHP'liyim" mesajı vererek tarafını belli etti.