Adanahabermerkezi.com

Ekonomideki sıkıntılar, ürün şeçitliliğinin artmaması, teknolojiye ayak uyduramamak, siyaset veya başka nedenler. Kentte yaşayan her birey kendine göre nedenleri sayacaktır.
Ancak neden belirleme döneminde değiliz.
Nedenleri, niçinleri, nasılları az çok herkes biliyor. 

Şimdi sorunları-engelleri aşma vakti

Değişen şartlara göre ortaya çıkan sorunların giderilmesi gerekiyor. 
Ancak bu konuda sadece iktidar partisi AK Parti veya MHP İl Başkanları ve Milletvekilleri değil CHP ve İYİ Partili İl Başkanları ve Milletvekilleri de ciddi rol oynamalı

Ama bunun için Adana'nın ciddi ve önemli sorunlarının aşılması için siyasi farklılıkları bir kenara bırakıp ortak hareket etmek gerekiyor. 

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay, CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, İYİ Parti İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu ve MHP İl Başkanı Bünyamin Avcı bir araya gelerek siyasi çıkarları bir kenara bırakarak Adana için çok önemli yatırım veya projeleri belirlemeleri kent adına bir kazanım olacaktır. Adana Valisi Süleyman Elban çevresinde bir araya da gelebilecek olan 4 İl Başkanı, sorunlar ve çözüm önerilerini olgunlaştırması ciddi katkı olacaktır.

Bu sorunların aşılması konusunda ise Vali Elban ve 4 İl Başkanı belki de Ankara’da ilgili bakanlık veya kurumda kent için ortak mücadele verebilir. 

İnanın çok sayıda sorun bu şekilde çözülür. 
Bu gerçekleşir mi bilinmez.
Biz hayalimizi yazalım, gerçekleştirmeyenleri de halk zihnine yazsın.