Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, Adana’daki ekonomi kurmaylarıyla görüş alışverişlerine başladı.
Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, Başkan Yardımcısı Erdoğan Şire, Sayman İmam Gazali Hıradağı, Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sütcü ve Genel Sekreter Bora Kocaman’ın yanı sıra Adana Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ile görüşen Tümer, Adana’nın ekonomik kalkınmasında tüm milletvekilleriyle birlikte hareket etmeye hazır olduğunu söyledi.
“Benim için Adana ve Adanalı’nın çıkarı öncelik taşır” diyen Tümer, kentteki sivil toplum örgütleri ve oda temsilcileriyle sık sık bir araya gelmeye özen göstereceğini dile getirdi. Tümer, sanayi yatırımlarının azalmasına neden olan başta teşvik sisteminin yanlışlığı olmak üzere Ceyhan Enerji İhtisas Sanayi Bölgesi’nin işlerlik kazanması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında girişimlerde bulunacağını vurguladı.
Adanalılar’ın her şeyin en iyisine layık olduğunu ifade eden Tümer, “Halkın temsilcisi olarak mecliste hem vatandaşlarımızın hem de iş dünyasının çıkarları doğrultusunda samimi çalışacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Görevimi layıkıyla yerine getirmeye gayret edeceğim” diye konuştu.
KIVANÇ VE SÜTCÜ DE “ÖNCE ADANA” DEDİ
Ziyaretleri için Tümer’e teşekkür eden ADASO Başkanı Zeki Kıvanç ve AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ise siyasi parti ayrımı gözetmeksizin Adana’nın gelişimi için bir araya gelecek milletvekillerinin destekçisi olacaklarını vurguladı. Adana’da sanayiden uzaklaşılmasını engellemek için tüm milletvekilleriyle birlikte çalışmaktan memnunluk duyacaklarını dile getiren Sütcü ve Kıvanç, ‘Önca Adana’ şiarıyla hareket edildiği takdirde sorunların üstesinden gelinebileceğine işaret etti.