DR. MÜZEYYEN ŞEVKİN TOGG OTOMOBİLİNİN DURUMUNU SORGULADI

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, TBMM Genel Kurulu’nda yerli otomobil olarak lanse edilen TOGG’da işlerin yolunda gitmediğine işaret etti:

TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi, CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin,  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yerli otomobil TOGG’un 2022 yılı sonunda seri üretime geçileceği yönündeki açıklamasına anımsatıp, henüz fabrika inşaatının bitmediğini, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’nun ise TOGG’un 2024-2025 yılında  dünyaya satılacağı yönünde açıklamalar yaptığını belirterek, “Süre uzadıkça uzuyor. Anlaşılan o ki; iktidar TOGG’un seri üretimini de ihracını da göremeyecek” dedi. 

BURHANETTİN BULUT SAĞLIKÇILARIN SESİ OLDU

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sağlık çalışanlarının taleplerini TBMM’de gündeme getirdi.  Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde randevu aralıklarının 5 dakikaya düşürülmesinin sağlık emekçilerinde tükenmişlik yarattığını belirten Bulut, Sağlık örgütlerinin taleplerini sıralayan Bulut, şöyle devam etti:
Sağlık çalışanlarının aylık maaşlarının asgarisinin yoksulluk sınırı taban alınarak belirlenmesini, haksız performans sistemine, adil dağıtılmayan ek ödeme sistemine son verilmesini, sağlık emekçilerinin, kadrolu, güvenceli çalışmalarının sağlanmasını, personel açığının giderilmesi için bir an önce atama yapılmasını talep etmektedir. Bu talepleri karşılamak, pandemide hakları ödenemez dediğimiz sağlık emekçilerine boynumuzun borcudur.

AYHAN BARUT, ÜRETİCİNİN SESİ OLDU

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, son bir yılda yüzde 800 oranlarında fiyat artışı yaşanan tarımsal gübredeki yangına çözüm bulunması için iktidarı göreve çağırdı.

Meclis'te gübredeki sorunlara dikkat çekerek çare üretilmesini isteyen Ayhan Barut, gübre ihracatına tümüyle yasak getirilmesini de sert sözlerle eleştirerek, "Gübrede ithalata bağımlıyken sanki uçup giden fiyatları etkileyecekmiş gibi bu iş bilmezler, ihracata tümüyle yasak koyarak ve sektörü zora sokarak gübredeki fiyatların düşeceğini sanıyor" dedi. Mecliste söz alarak yaşanan sorunları Ayhan Barut, "Yeni sezonda ekim yapacak çiftçimiz gübreden yana çok dertli. Ülkemizde yaklaşık olarak yılda 5.5 milyon ton gübre kullanılıyor, bunun neredeyse tamamı ithal. Gübre fiyatları almış başını gitmiş, hızına kimse yetişemiyor. Geçen sene 1700 lira olan bir gübrenin fiyatı bugün 7 bin liraları aşmış durumda. Gübredeki yangın çiftçinin ocağını söndürüyor ama iktidar çözüm bulmak yerine seyrediyor. Seyretmeyin kardeşim, çıkın cam kulelerinizden, kalkın rahat koltuklarınızdan. Çiftçiye gübre temini için harekete geçin, çare üretin, çözüm bulun." diye konuştu.

ORHAN SÜMER TÜGVA OLAYINDA ADANA'DA YAŞANANLARI ANLATTI

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Adana Tügva İl Başkanlarının Bakanlıklara bürokrat ve Savcı olarak atanmasıyla ilgili konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. 

Orhan Sümer mecliste konu hakkındaki konuşmasında “Adana'dan örnek vermek istiyorum. Adana TÜGVA İl Başkanı Cumhuriyet Savcısı olarak atanıyor. Yerine gelen yeni Başkan kısa bir süre sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Daire Başkanı olarak atanıyor. Onun yerine gelen yeni TÜGVA Başkanı da Adalet Bakanlığına müşavir olarak atanıyor. Milletin çocukları senelerce alın teriyle sınavlara hazırlanırken sınavlarda soruları çalanlar şimdi de TÜGVA üzerinden kul hakkı yiyorlar. Adana'da TÜGVA'yı sıçrama tahtası olarak kullanan, devletin en kritik yerlerine haksızca, torpille atananlar bilsinler ki bu sınır tanımaz, liyakat bilmez talan ve haram düzenini Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında değiştireceğiz.” Dedi.