"TAPU KADASTRO BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ NE OLDU?"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Bulut, bir zamanlar tarımsal üretimde, ihracatta rekorlar kıran, güneyin incisi olan Adana’nın, yanlış teşvikler, istihdam, yatırım, sanayi politikalarıyla üretemeyen, katma değer yaratamayan bir hale getirildiğini belirtti. 

"ADANA’NIN İÇİ BOŞALTILDI"

CHP’li Bulut, “Adana bugün işsizlikte rekor kıran, kamu yatırımlarının yapılmadığı, üreten fabrikaları kapatılmış, çiftçisi borç içinde geçmişinin gölgesinde kalan bir şehirdir. Tekel binaları, TRT binası, Sümerbank arazisi, Karayolları binası, Maliye Bakanlığı tesisleri satılmış, Çukobirlik arazilerinin büyük bölümü özelleştirilmiş; Adana’nın içi boşaltılmıştır. İktidarın üvey evlat muamelesi yaptığı Adana’da Devlet Demiryolları’na ait vagon ve lokomotif atölyeleri Mersin Yenice’de kurulan Lojistik Merkezi’ne; TRT Çukurova Bölge Müdürlüğü Mersin’e taşınmıştır.  Yine Mersin’e yapılan Çukurova Havalimanı’nın 29 Ekim’de açılacağının açıklanmasıyla Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılacağı iddia edilmektedir” dedi. 

"TAPU KADASTRO BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ NEDEN KURULMADI?"

Adana’ya ait değerlerin bir bir taşınmasının, yok edilmesi tepkilere yol açtığını kaydeden Bulut, şöyle devam etti:  

Son olarak Bakanlar Kurulu’nca 8/4/2016 tarihli ve 2016/8776 Sayılı Kararname ile kuruluş merkezi Adana olmak üzere Adana ve Mersin illerini kapsayan Adana Tapu Kadastro 23. Bölge Müdürlüğü ile aynı bölge müdürlüğüne bağlı hizmet birimi olarak 9 adet şube müdürlüğü kurulması kararlaştırılmıştır. Ancak geçen 6 yıllık sürede herhangi bir adım atılmamıştır. Adana Kadastro Müdürlüğü, Hatay’a bağlı olarak hizmet vermeyi sürdürmektedir. Bu durum 2 milyon 263 bin nüfusa sahip Adana’da tapu ve kadastro hizmetlerinin gecikmesine ve aksamasına neden olmaktadır.  

"ADANA NEDEN ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR?"

Bulut, Bakan Kurum’un yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

  • Adana Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 23. Bölge Müdürlüğü’nün açılmamasının gerekçesi nedir?
  • Adana TKGM 23. Bölge Müdürlüğü’nün açılmasına yönelik 6 yıl içinde neden herhangi bir adım atılmamıştır?
  • Söz konusu Bölge müdürlüğünün açılmasına yönelik herhangi bir girişim var mıdır/ olacak mıdır?
  • Adana’nın devri iktidarlarınızda üvey evlat muamelesi görmesinin gerekçesi nedir?