Partisinin Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, Çukurova İlçe Başkanı Zeki Eren, Yüreğir İlçe Başkanı Turgut Üstün, İl Kadın Kolu Başkanı Göksu Günay, Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam İlçe Kadın Kolu Başkanları ve İl Yönetim Kurulu üyeleriyle yaptığı değerlendirme toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erbatur, 12 Eylül Anayasa Referandumu’ndan Adana’da başarıyla çıkıldığını söyledi.
Adana’daki partililerinin referandum çalışmalarından memnuniyet duyduğunu anlatan Prof. Dr. Erbatur, referandumda, Adana’dan yüzde 60 hayır oyu beklediklerini ancak alınan yüzde 56’lık sonucun da başarı olduğunu dile getirdi. Erbatur, yapılacak il seçimden birinci parti olarak çıkacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi:
“Referandumda partililerimizin sandıklara sahip çıkması sevindiricidir. İl Başkanımıza, İlçe Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. En çok da kadın kollarımıza teşekkür ediyorum. Her yerde onlar vardı.
Önümüzdeki genel seçimde de başarılı olmak için hiç ara vermeden çalışacağız. Sandıklardan başlayacağız çalışmalara. Bugünden sandık görevlilerinin tespit edilmesini istiyorum. Partili olma bilinciyle görev alınmalı, sandığa sahip çıkılmalı. Referandumda, CHP’li olma bilinciyle sandıklara sahip çıkıldı, yüzde 100’e yakın sonuç bize ulaştı. Zorluklara rağmen başarı yakalandı. ”
ARAÇ KAMPANYASI BAŞLATTI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Nevin Gaye Erbatur, sözlerine “ir kampanya başlatmak istiyorum” diye devam ederken, partisinin Adana örgütlerini araba sahibi olması için kampanya startı da verdi.
Prof. Dr. Erbatur, “Adana’da parti aracımız yok. Kadınlarımız parti çalışmalarında zorluk çekiyor. Genel seçimden önce, yani bir iki aylık süre içinde 5 minibüs için kampanya başlatalım. Partililerimizden bu kampanyaya katılım ve destek bekliyorum. Bunu iki ay içinde bitirmeliyiz” şeklinde konuştu.
BÜYÜK BAŞARI SEÇİMDE
CHP’nin en büyük başarısının genel seçimde olacağını ifade eden Prof. Dr. Erbatur, “İktidar olmamız, olmazsa olmaz amacımızdır. Cumhuriyet Halk Partisi bu başarıyı Adana’da sağlayacaktır. Adana hedefimiz 8 milletvekilidir. Bu hedefi yakalamak için gece gündüz çalışacağız. Başarıyı hak ettik. Daha çok çalıştıkça daha çok başaracağız. Adana mitingi umut veriyor. Halkta CHP özlemi var. O nedenle daha çok çalışacağız. Hep birlikte, herkesle, el ele vereceğiz. Tüm CHP’lilere ulaşmalıyız, ulaşacağız.