Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, tüm grupların aynı duygu içinde olduğunu belirterek, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi olarak Fransa’yı kınadıklarını bildirdi.
   Adana’da Ermenilerin Fransız işgali sırasında yaptığı zulümlerin iyi bilindiğini belirten Aldırmaz, “Biz onurlu bir milletiz. Ancak nezaketi zaafiyet sanıyorlar. Fransa’nın aldığı yanlış karara karşı bütün partilerimiz birlikte hareket ettiler. Böylece milletimizin zor günlerde nasıl davrandığını gösterdiler. Fransa’nın aldığı kararı kınıyoruz” dedi.
   Toplumun bu konudaki duyarlılığını arttırmak için Ermeni zulmünün ve Fransız işgalinin sembolize edildiği Kurtuluş Müzesi’ne öğrencileri ve sivil toplum kuruluşlarını davet eden Aldırmaz, “Meclisimizde tüm gruplar tek vücut oldu. Umarız Fransa geri adım atar. Atmazlarsa bundan zarar görecek olan Türk millet değil, kendileri olur” şeklinde konuştu.
   Konuyla ilgili söz alan Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, CHP’li meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer ve AK Partili meclis üyesi Mustafa Kebude de Fransa’yı aldığı karar dolayısıyla kınadıklarını belirterek, Türk milletinin böyle durumlarda birlikte hareket ettiğini vurguladılar.