Başta Adana olmak üzere İstanbul, Ankara ve çevre illerden oluşan ekip içinde yer alan Adanalı gençlerden Orçun Yıldız, “ 301 şehit maden işçimizin ailelerini ziyaret ettik. Hem başsağlığı diledik, hem de sıkıntılarına yardımcı olmak istedik” dedi.

Maden şehidi aileleri ziyaret eden ve bu ziyaretleri sırasında gıda yardımı da yapan gençler, yardımı yaparken anne ve babaların, eşlerin ve hele hele şehit çocuklarını dinlerken gözyaşlarına boğuldular.

MADEN ŞEHİDİ AİLELERİ YALNIZ BIRAKMAYACAKLAR

Bundan böyle şehit ailelerini sürekli ziyaret edeceklerini dile terine Orçun Yıldız, Burcu Kaya, Bircan Sıkık, Tuğrul Vuranay, Pınar Polat ve Merve Akçor şunları söyledi.

“Şehit aileleri artık bizim kendi ailelerimizdir. Maden ocakları Türkiye’nin kaderi değil yüz karasıdır. Madende çalışan emekçiler, Türkiye’nin gerçek işçileridir. Soma en son gerçekleşen bir faciadır. Bundan öncede yaşanan ve Soma kadar can yakan birçok olaya şahit olduk. Ama Soma ayrı ve özellikli bir ocaktır. Türkiye tarihinde bu güne kadar hiçbir maden ocağı faciasında bu kadar maden şehidi verilmemiştir. Bu nedenle biz gençler olarak maden şehidi aileleri yalnız bırakmayacağız. Artık onlarda bizim ailelerimiz. “ diye konuştular.

BABALAR GÜNÜNDE YANLARINDA OLACAKLAR

Bu arada yaklaşan babalar günü dolayısıyla, madende şehit olan 301 işçinin 432 çocuğu olduğuna dikkat çeken gençler, şehit çocuklarına babalar gününde yanlarında olarak acılarını bir nebze olsun azaltmak istediklerini dile getirdiler.