Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adanalıların hastane sorununu meclis gündemine taşıdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda gündem dışı söz alan Dr. Şevkin, Yüreğir, Seyhan, Karataş ve Ceyhan ilçelerinde inşaatına başlanan, yer tahsisi yapılan ancak inşaat aşamasına geçilemeyen, personel ve tıbbi teçhizat eksikliği yaşanan hastanelerin vatandaşlar için sorun teşkil ettiğini kaydetti.
YÜREĞİR, 6 YILDIR BEKLİYOR!
Adana’nın merkez ilçeleri Yüreğir ve Seyhanlı hemşehrilerinin hastane yetersizliği nedeniyle büyük sorun yaşadığına dikkat çeken Dr. Şevkin, “Nüfusu 300 bine dayanan Yüreğir’in güneyindeki mahalleler Karataş Yolu’ndaki eski devlet hastanesinin yeniden açılmasını beklemektedir” dedi.
SEYHAN’DA İNŞAAT BAŞLAMADI!

 2012 yılında yıkılan ve aynı yıl yeni projeyle yeniden açılacağı belirtilen hastanenin ne yazık ki 6 yıldan bu yana proje aşamasında kaldığını dile getiren Dr. Şevkin, aynı şekilde merkez ilçe Seyhan’ın kuzeyinde nüfusu 500 bine dayanan 35 mahalle halkının da Sağlık Bakanlığı’nın ödenek ayrıldığını belirtmesine rağmen hastanenin bir türlü yapılmamasına haklı olarak tepki gösterdiğini ifade etti.
CEYHAN VE KARATAŞLILAR BEKLİYOR!

Ceyhan ilçedeki devlet hastanesi yapımının da 6 yıldan bu yana yılan hikayesine döndüğünü anımsatan Dr. Şevkin, “Karataş ilçemizdeki devlet hastanesi de teçhizat, personel ve doktor bakımından oldukça yetersizdir ve insani bir hizmet verememektedir” diye konuştu.

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, çözümün Şehir Hastaneleri yerine devlet ve butik hastaneleri olduğuna işaret ederek, Sağlık Bakanlığı’nın Adanalıların bu sesine kulak vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.