Adanahabermerkezi.com

Seyhan Belediyesi’nin Eylül ayı olağan Meclis toplantısında konuyla ilgili açıklama yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, hakaretin sosyal medyada paylaşılmasının ardından yaşanan gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.

Paylaşımın yayılmasından sonra AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni’nin kendisini arayarak sosyal medyadaki paylaşımla ilgili üzüntüsünü dile getirdiğini anlatan Karalar “Sayın Yeni, hakaretle ilgili hemen Meclis üyesi Mustafa Akdağ’ı partinin disiplin kuruluna sevk ettiklerini açıkladı.  Bende bu olayla ilgili gelişmeleri paylaştım. Olay da bireysel bir olay.  Ve Mustafa Akdağ’ın bilgisizliğinden dolayı bu paylaşımı yaptığı izlenimimi aktardım. Bilmiyor. Mustafa Akdağ’ın ilk meclis gününde oturuma katılarak kürsüden özür dilemesinin sorunu ortadan kaldırağını kaydettim. Özür dilemesinin ardından bu olayı kimsenin sürdürmeyeceğini anlattım. Ama malesef Mustafa Akdağ bugünkü ilk oturuma katılmadı” diye konuştu.

AK PARTİ MECLİS ÜYELERİ ÜZÜNTÜLERİNİ AKTARDI

Mecliste gündem dışı söz alan Ak Parti grup Başkan vekili Yalçın Limoncu da ifadelerin yanlış olduğunu ve kabul etmediklerini belirterek, yaşananlardan dolayı parti grubu olarak üzgün olduklarını aktardı.

CHP’DEN İSİM VERMEDEN İLKESEL AÇIKLAMA

CHP Grup Başkan vekili Elif Uzun yaptığı açıklamada ise konuyla ilgili isim vermedi, sadece ilkesel bir açıklama yaptı. Uzun, hiçkimsenin, kimsenin inancına karışamayacağını ve farklılıkların zenginlik olduğuna vurgu yaptı. Seçilmişlerin sorumluluk içinde davranması gerektiğini aktaran Uzun herkesin birbirini sevmesinin önemine değindi.

HDP AKDAĞ’IN İSTİFASINI İSTEDİ

HDP grubu adına konuşan Sabahattin Akuducu da Mustafa Akdağ’ın istifasını istedi.