Adana’ya 20 katrilyon yatırım yapıldığını, Adana’nın daha fazlasını hak ettiğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık,” 36 milyar dolar ihracat rakamlarından 160 milyar ihracat rakamlarına ulaşan bir Türkiye ve 2.1 milyar dolar ihracat rakamı olan bir Adana var. Bizim hedefimiz 2023’te Adana ihracat rakamını en az 5 milyar dolara çıkarmak. Adana hız kesmeden geçmiş dönemdeki tecrübesini ülkeye de öğreterek 2023 hedefini yakalamasını umut ediyorum. Adana’da ekonominin güçlü olması, bu gücü de sizlerden alması çok önemli. Biz siyasi istikrarı sağlayacağız. Ekonomik istikrarı da sizlerle beraber bütünleşik vaziyette devam ettirirsek çok mutlu olacağız. Borsalarımız, odalarımız devlet ve millet arasındaki en önemli köprülerimizdir.” diye konuşan Çalık, çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

 

BİLGİÇ, “SİYASETÇİLERİMİZDEN İSTEĞİMİZ BİR AN ÖNCE HÜKÜMETİN KURULMASI”

Borsa işleyişi hakkında bilgi aktaran Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, yapımı devam eden Borsa Kampüsü’nün bitince sadece Çukurova Bölgesi’nin değil Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nin de üretimine katkı sunacağını bununda ürünlerde gerçek fiyatın oluşmasını sağlayarak ticareti kolaylaştıracağını söyledi.

Bölgede tarımsal ürünlerinde büyük sıkıntıların yaşandığını da ifade eden ATB Başkanı Bilgiç, “Bölge olarak ihracatımızın çoğu Ortadoğu ülkelerine idi. Oralarda da problemler yaşanınca sıkıntılar artıyor. Bu sebeplerden dolayı biz de odalar borsalar olarak diyoruz ki bir an önce güçlü bir hükümet kurulsun da bu sıkıntılardan kurtulalım. Siz siyasetçilerden isteğimiz Türkiye’nin önündeki engelleri kaldıracak güçlü bir hükümetin bir an önce kurulmasıdır. Çünkü bölgenin sıkıntıları arttıkça iş hayatında eli taşın altında olan bizler olumsuz etkileniyoruz.” dedi.

 

YUMUŞAK, “TÜRKİYE’NİN MENFAATİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI”

Diğer partilerin samimiyetine bakarak, hoşgörü ile hükümetin kurulmasının şart olduğunu dile getiren ATB Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, “İstikrarın sağlanması için hükümet hemen kurulmalıdır. İkinci bir seçim Türk ekonomisine zarar verir. Ülkede üretim durmuş vaziyettedir. Siyasi düşüncelerden önce Türkiye’nin menfaati göz önünde bulundurularak hükümet bir an önce kurulmalıdır. Siyasi menfaatlerde kırmızı çizgi olmamalı, fedakârlık olmalı. Türkiye’nin menfaati, kırmızı çizgi olmalıdır.” şeklinde konuştu.

ATB Başkan Yardımcısı Osman Bağış, Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Tezcan ve Tescil Müdürü T. Gökhan Öztürk, AK Parti kurmaylarının ziyaretinde hazır bulundu.