AK Parti Sosyal Politikalar Birimleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak için 2 gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinliklerin birinci gününde, AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay ve AK Parti Adana Milletvekillerinin de katılımlarıyla engelli vatandaşlar evlerinde ziyaret edildi. AK Parti il ve ilçe teşkilatları, önceden belirlenen Adana'nın 15 ilçesine bağlı 830 mahallesinde bir adreslere giderek toplam 830 engelli vatandaş ile onların ailelerini ziyaret etti. AK Parti teşkilatları sadece bir gün değil her gün engelli vatandaşların ve ailelerinin yanında olduklarını belirtirken, aileler de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.  
Programın 2'inci gününde ise engelli derneklerinin de katılımlarıyla 'Engelsiz Yaşam Fidan Dikme Etkinliği' gerçekleştirildi. Menekşe Köyü ile Seyhan Baraj Gölü yakınında gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, AK Parti Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı ve Ahmet Zenbilci, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, AK Parti ilçe başkanları, il ve ilçe yönetimleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Fidan dikim etkinliğine eşi Hatice Ay ile katılan İl Başkanı Mehmet Ay, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Milletvekilleri Tamer Dağlı ve Ahmet Zenbilci engelli vatandaşlarla birlikte fidanları toprakla buluşturup can suyu verdiler.
Orman Bölge Müdürlüğü'nün de katkıda bulunduğu etkinlikte Adana'daki her engelli vatandaş için bir fidan dikildi.