AK Parti Adana İl Teşkilatı 30 Mart Yerel Seçimleri sonrasında 61. İl Danışma Meclis toplantısında bir araya gelerek, seçimlerde çıkan sonucu değerlendirdi.

Anemon Otel’de düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adana’da başarılı olamasa da partisinin 30 Mart Yerel Seçimlerinden yaklaşık yüzde 46 oy oranıyla büyük bir başarı sağladığını kaydetti. Halkın seçimlere yaklaşık yüzde 90 iştirak ettiğini belirten Başkan Yeni, “Halk sandıkta vermiş olduğu bu kararla, istiklal mücadelesini yerinde buldu. Ve bunu sandıktan çıkan yüzde 45’in üzerindeki oy oranı ile ortaya koydular. Başbakan Erdoğan’ın ulus ve uluslararası projelerine destek verdiler. Bu seçimler ülkemizdeki ve diğer ülkelerdeki mazlumlara Başbakan Erdoğan’ın sahiplendiğini gösterdi.” dedi.

 

BAŞKAN YENİ: “ADANALI AK PARTİ’YE TEVECCÜH GÖSTERMEDİ”

30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde AK Parti Adana Milletvekillerinin, AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayının ve ilçe belediye başkan adayları ile il ve ilçe teşkilatlarının çok ciddi çalışmalar yaptığını belirten Başkan Yeni, yapılan tüm çalışmalara rağmen Adanalının AK Parti’ye teveccüh göstermediğini söyledi. Başkan Yeni, “Ancak şimdi önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Artık Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışacağız ve Adanalının Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında teveccühünü almalıyız. 30 Mart seçim çalışmaları bizi yormuş olabilir ama bunu deme şansımız yok. Çünkü bizler, “Herkes susacak millet konuşacak” diyen Başbakan Erdoğan’ın partisinin mensuplarıyız.” diye konuştu.

 

BAŞKAN YENİ: “EKSİK VE HATALARIMIZI GÖZDEN  GEÇİRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarına başlamadan önce 30 Mart’ta başarısızlığa neden olan eksikliklerin ve varsa hataların giderilmesi için çalışacaklarını belirten Başkan Yeni, “10 Ağustos’ta yapılacak seçimlerden önce eksikliklerimizi ve hatalarımızı gidereceğiz. Sonrasında ise Adanalıların teveccühünü kazanacağız.” dedi.

 

BAŞKAN YENİ: “YAPMAYA ÇALIŞTIKLARI ŞEY MÜNFERİLİK”

30 Mart Seçimleri sonrasında yaptıkları itirazlara ilişkin yapılan eleştirilere sert çıkan Başkan Yeni, hukuki haklarını kullandıklarını belirtti. Başkanı Yeni ayrıca son günlerde ortaya atılan “AK Parti Adana İl Teşkilatı YSK’ya zamanında itiraz başvurusunu yapmadı.” iddialarına da sert çıkarak, “Eğer kendileri okuma yazma biliyorlarsa, çok rahat bir şekilde Adana İl Seçim Kurulu’na müracaat ederek, 12 Nisan 2014 tarih 108 Nolu dilekçemizi çok rahat elde edebilirler. Biz bu dilekçemizi Yüksek Seçim Kurulu’na, il teşkilatı olarak yasanın bize vermiş olduğu yetkiyi kullanarak itirazımızı yaptık. Yapmış olduğumuz bu itiraz, ‘Sandıkların açılması’, ‘Oy sayımı-dökümünün tekrardan yapılması’, ama ana minvalde ‘Seçimin iptali ile tekrar Adana’da Büyükşehir Belediyesi Seçiminin’ yapılmasını istemiştik. Bu arkadaşlarımız her nedense, çok rahat bir şekilde resmi kurumlardan elde edebilecekleri bu dilekçeyi almak yerime bizim böyle bir dilekçe vermediğimizi iddia ediyorlar. 7 sayfadan oluşan, 12 Nisan tarihini taşıyan ve 30777 sicil numaralısı ile Adana İl Seçim Kurulu Başkanlığından havale edilen bu dilekçeyi ben buradan gösteriyorum. Bu arkadaşların hala bizim itiraz etmediğimiz yönünde iddiaları varsa, artık bu aşamadan sonra kendilerinin yapmaya çalıştığı şey müfteriliktir. Neyi hedefliyorlar, neyi amaçlıyorlar bilemiyorum.” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN YENİ: “VERİLMEYECEK HESABIMIZ YOK”

Başkan Yeni, ayrıca 30 Mart Yerel Seçimleri sırasında harcanan paraların ödenmediği iddialarını da sert bir ifadeyle yalanladı. Başkan Fikret Yeni, “Bununla da yetinmediler bizim 1 trilyon 800 milyar lira gibi bir borçla seçimi tamamladığımızı ve onunda dışında çok daha ileri giderek hizmet vermiş olan bazı kişilerin, hizmetlerinin bedelini ödemediğimizi ve bu hizmetlerin de karşılığını kabul etmediğimizi öne sürdüler. Yine buradan o arkadaşlara şunu ifade etmek istiyorum; eğer Adana İl Teşkilatı veya Adana İl Teşkilatı kapsamında Adana’daki herhangi bir ilçedeki aday olmuş belediye başkan adaylarımızdan herhangi bir birisinin hizmetini verdikleri ücret mukabilinde bunun kabul edilmediğini söyleyen varsa buyursunlar gelsinler görüşsünler. Biz seçimi atlattık, hamdolsun kimseye veremeyeceğimiz hesabımız yok. Biz AK Parti’nin mensuplarıyız, biz hakkı, adaleti ortaya koyan bir partinin mensuplarıyız, biz herhangi birine haksızlık yapmayacağımız gibi, başkaları tarafından yapılacak haksızlığa karşı da susmayacak bir liderin bulunduğu partinin mensubuyuz. O arkadaşlara tavsiyem şudur; elde edemeyecekleri şeylerin peşinden boşuna koşmasınlar. Bizim veremeyecek bir hesabımız yok.” dedi.

 

ERDİNÇ: “ADANA’DA BAŞARILI OLAMADIK”

Toplantıda konuşan AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ise, partisinin 30 Mart Yerel seçimlerinde elde ettiği başarıya dikkat çekti. Milletvekili Erdinç, “30 Mart yerel seçimleri sırasında, millet kendi iradesi dışındakilere ‘DUR’ dedi. Millet sandıklarda gösterdiği irade ile “Tek yetkili benim” dedi. Ancak Adana’da aynı başarıyı elde edemedik. 15 ilçe teşkilatımız ve il teşkilatımız çok kıymetli çalışmalar yaptı. Onlara özel teşekkür ediyorum. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. 30 Mart’ta gösterilmeyen performansı orada göstereceğiz. Bu dönemde yerel seçimlerdeki eksiklik, hata ve küskünlükleri bir kenara bırakıp çalışmalarımıza başlamamız gerekiyor.” dedi.

 

GÜRKAN: “30 MART SEÇİMLERİNİ KAYBETTİK”

Şükrü Erdinç’ten sonra konuşma kürsüsüne gelen AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, 30 Mart Seçimleri sırasında bazı eksikliklerinin olduğunu ve bunun sonucunda da seçimleri kaybettiklerini söyledi. Türkiye’nin kazandığını ancak Adana’nın kaybettiğini belirten Fatoş Gürkan, “Adana’nın önüne altın tepsi ile fırsat sunuldu ancak bunu kaçırdı. Bugün Adana Büyükşehir Belediyesi borç batağında ve önemli bir kaynak bulamadığı taktirde arızalarını dahi yapamayacak durumda. Bu borçlar yapılandırılmadığı takdirde, hizmet yapamaz. Ancak biz her zaman Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet üretebilmesi konusunda arkasında olacağız.” şeklinde konuştu.

 

CUMHURBAŞKANI KİM OLACAK?

Türkiye’nin önünde şuan Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu belirten Gürkan, AK Parti’nin şuanda kadar 8 seçimi geride bıraktığını ve her seçimden de daha güçlenerek çıktığının altını çizdi. Fatoş Gürkan, “Adayımız belirlenmiş değil ama, Başbakanımız Sayın Erdoğan’a “Bu ülkede muhtar bile olamaz” dediler. Ancak  şimdi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan mı olacak, yoksa Gül görevine devam mı edecek?” deniyor, ben bizi bu günlere getirenlere teşekkür ediyorum. Halk tarafından en çok, “Erdoğan, Cumhurbaşkanı olursa parti zayıflar mı, ülkede bir zafiyet ortaya çıkar mı?” endişesi yaşanıyor. Ancak bunlar hiç biri yaşanmaz, çünkü halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı, yasalardan aldığı görev ve yetkisini sonuna kadar kullanır. Dolayısı ile ortaya her hangi bir zafiyet çıkmaz.” dedi.

 

TORUN: “ARZULADIĞIMIZ SONUÇ ORTAYA ÇIKMADI”

30 Mart Yerel Seçimlerinden sonra ilk kez konuşan AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun ise, seçim sürecinde kendisiyle birlikte çalışanlardan helallik istedi. 30 Mart seçimlerinden arzuladıkları sonucu elde edemediklerini belirten Torun, “2009 yerel seçim sonuçlarına göre oy oranımızı yükselttik. Ancak, bu yıl ilk kez kırsal bölgelerdeki kişilerin de Büyükşehir Belediyesi için oy kullandıkları için seçimleri kaybettik. Tabi kaybetmenin mazereti olmaz.” diye konuştu.

 

TORUN: “SEÇİM ŞİRKETİ GÖREV BAŞINDAYDI”

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, kendilerine oy verenlerin hak ve hukuklarını korumak adına itiraz ettiklerini belirten Torun, “Her seçim sonrasında olduğu gibi bu seçimlerde de Adana’da seçim şirketi görevinin başındaydı ve ortak hareket etti. Bundan sonraki seçimlerde onlarında inşallah üstesinden geleceğiz. Bizler buralara teşkilatımızın sayesinde buralara geldik. Şimdi de teşkilatımız ne görev verirse onu yapmaya hazırım. Ancak Adanalılardan şunu çok iyi bilmelerini istiyorum; eğer Adana’ya gelecek bir yatırım varsa onun önünü açmak için çalışacağımdan kimsenin endişesi olmasın.” dedi.

 

ÇELİKCAN: “SEÇİLENLER ÇAMUR SİYASETİ YAPTI”

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise toplantıda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanana kadar teşkilatı ile birlikte çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini söyledi. Seçim sürecinde çamur siyaseti yapmadıklarını ve bel altı vurmadıklarını belirten Başkan Çelikcan, “Ama şuanda seçilenler çamur siyaseti yaptı. Biz ahlaklı siyaset yaptık ve bunun semeresini Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında alacağız.” şeklinde konuştu.

 

ÇELİKCAN: “ESKİ BİR BAŞKAN CHP’YE ÇALIŞTI”

Seçim çalışmaları sırasında yaşanan olumsuzlukları sert bir dille eleştiren Başkan Çelikcan, “AK Parti Adana İl eski başkanlarından bir tanesi seçim çalışmaları sırasında CHP’ye çalıştı. Ama bu partide riyakarlığa yer yok. Ya burada olacaksınız, ya da orada olacaksınız. Ama hiç merak etmeyin millet onlara en güzel cevabı verdi. Torbaya koydu ağzını bağladı ve siyasi mevta yaptı.” dedi.