Başkan yardımcılarıyla birlikte 2020 yılının son toplantısını gerçekleştiren Başkan Mehmet Ay, geçen yılın değerlendirmesini yaparak gündemdeki konulara değindi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

CHP'lilerin, CHP'li Ceyhan Belediyesi'ndeki 'rüşvet' olayıyla ilgili sürekli açıklamalar yaparak iktidarı suçlamasına tepki gösteren Başkan Ay, "CHP yönetiminde olan Ceyhan Belediyesi'ndeki 'rüşvet' iddialarının ta başından bu yana bu meselenin siyasi boyutundan çok yargı boyutuyla ele alınmasına inandığımız için herhangi bir açıklamada bulunmadık. Yargının yaptığı tahkikata ve yargıya olan saygımızdan dolayı sükunetle bekledik, beklemeye de devam ediyoruz.

Ama CHP'nin il başkanlığı bu olaylar ortaya çıkar çıkmaz, olayların ne olduğunu, neden olduğunu bilmeden, üstelik gizlilik kararı da varken basın açıklaması yaparak partimizi suçladı.  Çeşitli periyotlarla bu mesnetsiz iddialarını çeşitli kurul ve yetkilileri ağzıyla sürdürüyorlar" dedi.

YARGIYA MÜDAHALEYİ KENDİLERİ YAPIYOR

Başkan Ay, açıklamasında şunlara yer verdi:
"Şüphelilerin bir kısmı serbest kaldı, bir kısmı adli kontrolle serbest bırakıldı. Bir kısım şüpheli de tutuklandı.  

Bütün bunlar yaşanırken CHP'nin 2 genel başkan yardımcısı Adana'ya gelerek basın açıklaması yaptı. Bu aceleciliğin sebebi nedir? Bu yangından mal kaçırma telaşı nedir? Bu tedirginliğinize sebep olan şey nedir? Bırakınız bağımsız Türk yargısı ve mahkemeler işini yapsın! Sizin işiniz Adana’ya yolladığınız siyasilerle hedef şaşırtmak olmamalıdır.
Genel Başkanınız 'adalet isterim' diye yürüdü. Parti yöneticileriniz de adaleti tesis edecek yargı sürecini saygıyla ve sessizlikle takip etmelidir.

CHP'LİLER, KENDİ SUÇLARIYLA YÜZLEŞMEK ZORUNDA

Bir ilçe Belediyesinde rüşvet alınmış mı verilmiş mi? Doğruların uzun süre saklanamama gibi bir huyu vardır ve elbet bu da ortaya çıkacaktır. CHP’nin yargıya taşınan diğer vukuatlarını biliyorsunuz… Nedir onlar; taciz, mobbing, tecavüz, hırsızlık, görevi kötüye kullanma… Şimdi istiyorlar ki tüm bunları unutalım. Ceyhan’da yargıya taşınan rüşvet iddialarını istismar edip mağdur görünsünler ve CHP’nin siyasi ve insani ahlaka sığmayan diğer suçlarını olmamış sayalım. Hayır! CHP’de balık da tuz da kokmuştur. Her gün bir yenisi eklenen ve kirli sicillerini kabartan suçlarla CHP yüzleşmek zorundadır. CHP Türk yargısını işaret ederek ve kronikleşmiş AK Parti husumetini büyüterek oluşturmak istediği mağduriyetten vazgeçmelidir. Bu algı operasyonuna son vererek bir an önce kendi evinin önünü temizlemelidir.

BEKLEYELİM, YARGI İŞİNİ YAPSIN

O yüzden, kameralar karşısında demeç vermek,
Adana’ya çıkarma yapıp boylarını aşacak cümlelerle kurum ve kişileri zan altında bırakmak yerine herkese düşen görev soruşturmanın detaylarını görmek, yargı kararlarını beklemektir.  Soruşturmanın selameti için sonucu suhuletle bekleyelim. Yargı da işini yapsın."