Kuruluşundan bugüne AK Parti’nin çalışmalarını değerlendiren Doğru, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve Dava arkadaşlarımızla birlikte AK Parti’yi kurarken zor bir işe koyulduğumuzun farkındaydık. Vesayet odaklarının Türkiye’de cirit attığı, yabancı kaynaklı müdahalelerin ülkemizdeki dengeleri ciddi anlamda değiştirdiği bir zamanda dönemin çürümüş sistemini değiştirmeye karar vermiştik. Bu yolda en güçlü desteği Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan almıştık. Yalnızca ilerlemeyi ve milletimiz için çalışmayı kendimize şiâr edinerek yola çıktık ve hamdolsun bugün 19. kuruluş yıldönümümüzü kutluyoruz. AK Parti yalnızca siyasi bir hareket değildir. AK Parti; bir ilerleyişin, binlerce yıllık güçlü devlet geleneğinin, kararlılığın istikrar ile yoğruluşunun ve millet ile bütünleşmenin adıdır."


“TÜRKİYE HEDEFLERİNDEN ÇOK DAHA BÜYÜKTÜR”

AK Parti’nin vesayeti ortadan kaldırdığını ifade eden Doğru, şunları söyledi: “İlerleyişimiz esnasında elbette çeşitli engellerle karşılaştık. Türkiye’nin menfaatleri için ne zaman adım atacak olsak karşımızda emperyal güçleri ve onların Türkiye’deki basiretsiz maşalarını gördük. Vesayet odakları her fırsatta karşımızdaydı. Millî iradeyi hiçe saymayı meslek edinmiş faşizan tutum tehditleriyle bizi yıldırmaya çalıştı. Bugün etrafta özgürlük naraları atanlar o dönemde inanç özgürlüğü gibi temel bir hakka dahi adeta kastederek hanım kardeşlerimizin başörtülerine saldırdı. İlerleyen süreçte Türkiye’nin yükselişinden rahatsız olan karanlık gruplar bu defa terör kozunu oynadı. Kardeşliğimize kasteden vahşi terör örgütü PKK, emperyal güçlerin hain Truva atı FETÖ ve daha niceleriyle mücadele ettik. Bu insanlık onuruna sığmayan uygulama ve hamlelerin tümünü AK Parti ortadan kaldırmıştır. 15 Temmuz Hain FETÖ Darbe Girişimi’nde milletimiz ile beraber tarih yazdık. PKK’nın adeta beli kırıldı. AK Parti sayesinde, vatandaşlarımız gerçekten özgür bir Türkiye’de artık daha mutlular. İçi boş esintiler peşinde koşanlar, Millet’in sesi olan AK Parti’nin mevsimler değiştirecek fırtınası karşısında hezimete uğramışlardır.

AK Parti, Türkiye’nin gözüne ışık tutarak görmemizi engelleyenlere karşı, milletimizin yoluna ışık tutarak ilerlemeyi ve güçlenmeyi başarmıştır. Kurulduğumuz günden bu yana önce Allah’ın izni sonra aziz milletimizin teveccühü ile zaferlerle taçlanan yılları geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz. Ancak yolculuğumuza başlarken verdiğimiz söz gereği ulaştığımız hiçbir hedef bizim için varış noktası değildir çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki Türkiye; hedeflerinden çok daha büyük bir ülkedir. Geçmişte hayal dahi edilemeyen projeler, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığıyla hayata geçmiştir. Milletimizin talepleri doğrultusunda yapılan yollar yerli arabamız ile buluşuyorsa, savunma sanayimiz Türkiye düşmanlarının dizlerini titretiyorsa, açılamaz denen Ayasofya’nın zincirleri kırılmış ve minarelerinden Allah-u Ekber nidâları yükseliyorsa, dünyanın diğer ucunda Türkiye denildiğinde mazlumların yüreklerine umut doluyorsa, sağlık alanında dünyaya ders veriyorsak işte bu başarıların mimarı milletimizin iradesi, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığı ve AK Parti hükümetleridir. Eski Türkiye’nin karanlığından yeni ufuklara yelken açan, AK Parti ile büyüyerek değişen, milletimizle kurduğumuz gönül bağıyla güçlenen, mazlumların ve mağdurların dualarıyla muhafaza edilen, şanlı mazimizden aldığımız miras emin ellerdedir. Milletimize hizmet etmeye, milletimizle beraber yürümeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle AK Parti’mizin 19. kuruluş yıldönümünü en kalbî duygularımla kutluyor, teveccühleriyle bizleri gururlandıran Aziz Milletimize hürmet ve şükranlarımı sunuyorum