Başkan Güler, CHP'li Zeydan Karalar'ın Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kadir Aydar'ın da Ceyhan Belediye Başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz işçi kıyımına başladığını söyledi. İşçi çıkışlarının yanı sıra işçilerin maaşlarının da ödenmediğini belirten Başkan Güler, "Adana Büyükşehir Belediyesi'nin gelirleri ortada. Bu gelirlerden başka bir de hükümetimiz her belediyeye ayrım yapmadan hiç bir kesinti yapmadan paralarını gönderiyor. Bu kadar geliri olan bir belediye maalesef işçinin maaşını ödeyemiyor. Belediyenin hangi gideri işçinin maaşından daha önemli de işçinin maaşını ödemiyor? İşçinin maaşından daha önemli olan gider neyse bunu kamuoyuyla paylaş da Adanalılar da bilse.

Böyle devam ederse işçiler ayaklanacak. 'Belediye zor durumda, ödeme yapamıyoruz' diyerek meclisten borçlanma isteyecekler. Cumhur İttifakı olarak Adana’nın menfaati için tüm borçlara varız. Ancak rastgele borçlanma yaptırmayacağız. Buna müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

BAŞKA İCRAATLARI YOK

CHP’li Karalar’ın geldiği günden itibaren geçmiş dönem borçlanması ve işçi kıyımı dışında Adana’ya hiçbir şey vermediğini de ifade eden Başkan Güler, “Zeydan Karalar Adana Büyükşehir Belediye koltuğuna oturduğu günden beri bir çivi dahi çakmadı. Halen geçmişi sorguluyor. 

Adana’nın her tarafını sinekle mücadele afişleriyle doldurdu. Eğer bu afişlere verdiği paranın yarısını sinekle mücadeleye harcamış olsaydı şimdi Adana’da sinek kalmazdı.

Biz artık Adana Büyükşehir Belediyesi'nden hizmet bekliyoruz. Vatandaşın sorunlarını giderecek hamleler bekliyoruz” şeklinde konuştu.