‘20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ vesilesiyle çocukları sevindirmek için bir etkinlik düzenleyen Emine Karaköse ve Yönetim Kurulu üyeleri, sevgi evlerinde kalan ve yaşları 3 ile 6 arasında değişen 25 çocuğa Ekici Garden Otel’de yemek verdiler. Yemek esnasında çocukların eğlenmeleri için palyaço gösterisi yapılırken, aynı zamanda pamuklu şeker, patlamış mısır ve balonlar dağıtıldı.

 

‘25 Çocuk 25 Anne’ parolasıyla bir günlüğüne de olsa onlara bu sıcak ortamı sağlamak bizim bir vatandaşlık görevimizdi’ diyen AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse sözlerine şöyle devam etti; “Çocuklara daha iyi bir ortam sağlamak amacı ile 20 Kasım 1989 tarihinde 191 ülke tarafından kabul edilen ‘Çocuk Hakları Sözleşmesi’ ülkemiz tarafından da 1990 yılında kabul edilerek imzalanmıştır.

 

Çocuklara önem veren ve onların geleceğe güvenle bakmasını sağlayan milletler daha iyi bir neslin yetişmesinde önemli rol oynarlar. Zor şartlar altında yaşayan çocukların korunması daha iyi şartlara kavuşturulması her ülkenin önceliğidir. Çocuklara yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Düzenlediğimiz etkinliğin bu mekanda yapılmasında ve yemeklerinin karşılanmasında bize yardımcı olan, sponsorluğu üstlenen Ekinci Garden Otel yetkililerine çok teşekkür ediyorum.”

 

AK Parti olarak kişi ve kuruluşlarla birlikte üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını belirten AK Partili kadınlar; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı korumak, kollamak ve haklarının savunucusu olmak kuşkusuz hepimizin ortak, toplumsal görevidir.

 

Bu düşüncelerle ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, yüzlerinde geleceğin aydınlığı olan çocuklarımızın barış ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını diliyoruz ve tüm dünya çocuklarını sevgi ile kucaklıyoruz” diye konuştular.