AHMET DARDAĞAN AKARYAKIT ZAMMINI ELEŞTİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan, Döviz kurunda ki önlenemeyen artış nedeni ile motorine 1,51 TL, benzine 1,61 TL yapılan zamların; akaryakıt istasyonlarının önünde uzun 'varlık kuyrukları' oluşturduğunu söyledi. Gelen zamlardan çiftçisinden, esnafına, emeklisinden, işçisine kadar herkesin şikayetçi olduğunu belirten Dardağan, "Vatandaş vergi ve zamlar yüzünden nefes alamıyor artık. Yeter artık. AKP yaparsa zam yapar" dedi.

"AMPUL İLE KARARAN ÜLKEYİZ"

Sürekli gelen zamlardan dolayı vatandaşın şikayetini dile getiren Dardağan, "Önceki gece itibarıyla uygulanan zamdan önce akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu. Yüksek enflasyon ve her geçen gün pahalılaşan hayat şartları yurttaşlarımızı oldukça zorlamaktadır. Geçtiğimiz haftalarda ülke genelindeki sahalarda zamların geri çekilmesi için çeşitli eylemlerde bulunduk. Ampul ile kararan tek ülke haline geldik. Vatandaş tek isteği olan insanca yaşamayı istiyor. Halk acından ölüyor, iş yok. Aydınlanma çağı bitti, Rönesans başlıyor" şeklinde konuştu.

"RAF FİYATLARI HER GÜN DEĞİŞİYOR"

CHP Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim nedeniyle uluslararası piyasada artan petrol fiyatlarının Türkiye’de yüksek akaryakıt zamlarına neden olduğunu belirtti. Dardağan, yaptığı açıklamada şu değerlendirmeyi yaptı:

"AK Parti iktidarı enerji faturaları nedeniyle zaten büyük bir sıkıntı çeken vatandaşlarımıza gelen büyük akaryakıt zammını yansıtmamalıdır. Elektrik faturalarının katlandığı, ısınma amaçlı kullanılan doğalgaz faturalarının da yükseldiği bir dönemde akaryakıt ürünlerine yapılan zam vatandaşımızı daha da mağdur edecektir. Türkiye’de artan hayat pahalılığı nedeniyle raf fiyatları her gün değişirken; akaryakıt ürünlerine yüksek oranda zam yapılması başta ulaşım ve nakliye olmak üzere pek çok sektörün maliyetini artıracaktır. Maliyetin artması da Türkiye’de enflasyonun yükselmesine neden olacaktır.