AKİF KEMAL AKAY SEÇİME NASIL HAZIRLANDI


Siyasi çevreler ve kamuoyu, Akif Kemal Akay’ın zorlanmadan Seyhan Belediye Başkanlığını nasıl kazandığını merak ediyor.  Akif Kemal Akay, farklı kültürlerin iç içe olduğu ve yaşama zenginlik kattığı Seyhan’da “Demokratik, katılımcı, yenilikçi, sosyal belediyecilik” anlayışıyla seçim çalışmasını yaptı.

 Seçmen, “Birlikte yönetip, birlikte başaracağız” sloganını kullanan Akif Kemal Akay’ı samimi yaklaşımları, gerçekleşebilir proje ve yönetim söylemiyle destekledi. CHP’den Millet ittifakı adayı olarak girdiği seçimi açık farkla kazanan Akif Kemal Akay Başkan olduktan sonra tüm bireylerin yaşam kalitelerini iyileştirmeye yönelik gerçekçi ve kaliteli hizmet üretimini öne çıkararak, halkın güvenini boşa çıkarmadı.
Akif Kemal Akay Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde üretime önem verdi. Akif Kemal Akay belediye bünyesinde kurduğu atölyelerle, ihale ile alınan sarf malzemeleri ve ihtiyaçları çok daha ucuza mal ederek tasarruf sağladı. Atölyelerde, Boya, çiçek, personelin giydiği kıyafetler üretildi. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay görev süresince muhtarlar, STK ve DKÖ’ler ile halkla istişarelerde bulunarak öncelikli sorunları belirleyerek iş ve işlemleri gerçekleştirdi.

AKİF KEMAL AKAY NERELİDİR?

Akif Kemal Akay, 18 Nisan 1950 yılında Adana’da doğmuştur. 

AKİF KEMAL AKAY KİMDİR?

İlk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamlayan Akay, İstanbul Üniversitesi Kimya Yüksek Mühendisliği ve İstanbul Üniversitesi İşletme Yönetimi ve Organizasyonu Üst Lisansı ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya İhtisası bölümlerinden mezun oldu. Akay, aynı zamanda da Bir-Lab Laboratuvarlarının kurucu ortağı ve üyesidir. Biyokimya Uzmanı (Merhume 2021) Nesrin Akay ile evliydi.

Akif Kemal Akay’ın, biri siyaset bilimci, diğeri ise Kimya Mühendisi olmak üzere 2 kız evladı ve 5 torunu vardır.

AKİF KEMAL AKAY İLETİŞİM BİLGİLERİ

E-Posta: [email protected]
Telefon: 0 322 432 74 74