AKP Hükümetinin hazırladığı ve bölücü emellere hizmet eden, “12 Eylül Darbesini yapanların da yargılanmasına imkan tanıyacak” şeklinde servis edilen Anayasa Paketine “12 Eylül mağduru eski Ülkücüler de destek veriyor” başlıklarıyla çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bir kere daha ortaya çıktı.

BİZ BÖYLE BİR ŞEYE İMZA ATMADIK

Söz konusu Anayasa paketinin desteklenmesi amacıyla kamuoyunda zihin karışıklığı meydana getirmek için  hazırlanan deklarasyonda imzası bulunduğu öne sürülen Adana’daki 12 Eylül mağduru Ülkücülerden Kemalettin Koca ile Taylan Çoklar, MHP İl binasına gelerek çıkan haberleri yalanladılar ve “Biz böyle bir şeye imza atmadık” dediler. Açıklamada İl Başkan Yardımcıları İsmail Arıcı ve Kadir Üçkardeşler de hazır bulundu.

“İMZA ATTIĞINI” DIŞARIDA ÖĞRENDİ

İlk olarak 1981 yılında cezaevine giren evli ve 3 çocuklu Kemalettin Koca (48), “Adana Ülkücü Kuruluşlar Davasından değişik tarihlerde girip-çıkarak toplam 13 yıl 6 ay yattım. Son olarak hükümlü bulunduğum Kürkçüler F Tipi Cezaevi’nden 12 Nisan 2010 tarihinde çıktım. Dışarı çıktığımda yeğenim aradı ve ‘Böyle bir deklarasyon var. Sen de imza atmışsın. Dayı parti mi değiştirdin?” dedi. Şok oldum. Ben cezaevinde iken nasıl imza atarım. Bu haberi hazırlayanları, servis edenleri kınıyorum; yüce Allah’a havale ediyorum. Hakkımı da helal etmiyorum. Benim böyle rezil bir pakete destek vermem mümkün değil. Liderimiz Devlet Bahçeli’dir. Davamızın, teşkilatımız, liderimizin emrindeyiz” dedi.

DAVAMIZIN LİDERİMİZİN EMRİNDEYİZ

Aynı dava iddianamesinden dolayı toplam 13 yıl cezaevinde yatan, ilk olarak 1981 yılında cezaevine giren Taylan Çoklar da, Sivas Cezaevi’nde 29 Ocak 2008 tarihinde cezasının tamamlandığını bildirdi. Çoklar “Biz,  merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ocağında yetişmiş insanlarız. Ülkücünün eskisi yenisi olmaz. Dün ne isek bugün de oyuz. AKP’nin Anayasa paketini kabul etmiyorum. Bu pakete Ülkücülüğünü kaybetmiş insanlar imza atar. Buna imza atanlar kişisel makam, mevki peşinde olanlar ve kişisel hırsları peşinde koşanlardır.  Onlar da ülkücü olamazlar. Sayın Genel Başkanımızın tespit ve görüşlerinin sonuna kadar arkasındayız. Davamızın, liderimizin emrindeyiz. Böyle yalan-dolan haberlerle halkın aldatılmasını şiddetle kınıyorum. Ben de hakkımı helal etmiyorum” diye konuştu.