Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Meclis Başkanvekili Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili İçişleri eski Bakanı Meral Akşener, halkın gündemi ile hükümetin sanal olarak ürettiğini belirttiği gündemin çok farklı olduğunu söyledi.

 

Akşener, MHP Adana İl Kadın Kolları’nca düzenlenen “Türkiye’de Kadın Olmak” konulu konferans verdi. Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda düzenlenen ve izleyicilerinin büyük çoğunluğunun kadınların oluşturduğu konferansta Meral Akşener, vatandaşın açlık, yokluk ve yoksulluk içinde kıvrandığını ama ülkenin suni gündemlerle meşgul edildiğini, bu bağlamda basında da ‘paşaların tutuklanması’ ile ‘Başbakan’ın gazete patronlarına talimatının’ yer aldığına dikkat çekti. Ülkenin ne zaman önemli sorunları ortaya çıksa Hükümet merkezli olarak gündem üretildiğine değinen Akşener, “Biz aslında işsizliği, yoksulluğu, yolsuzluğu konuşmamız gerekirken, bir bakanın yada Başbakan’ın eşlerinin başörtüsü nedeniyle bir mazlumiyet karşımıza çıkarılıyor. Ya ekonomide yada dış politikada önemli bir şeyler olsa gündem değiştiriliyor” dedi.

 

AKP’li vekillerden birinin “Fişleme sırası” bizde, diğerinin de AKP karşıtları için kullandığı “Kanları bozuk. Kanlarını tahlil etmek lazım” sözlerini hatırlatan Akşener, “Biz bugüne kadar hiç kimsenin soyuna, sopuna bakalım falan demedik. 41 yıllık siyasi tarihimizde böyle bir şey demedik. Demek ki bunların aslında faşizmi ne kadar sevdikleri ortaya çıkıyor. Aynı milletvekili Büyük Ortadoğu Projesi’nin Yahudi projesi olduğunu söylüyor. BOP’un eşbaşkanı kim? Başbakan Erdoğan…AKP’nin 337 milletvekili mayınlı arazilerin İsrail şirketine verilmesi için çalışmadı mı? Bir yandan böyle mücadele edeceksiniz diğer yandan Yahudi  projesi diyeceksiniz. Piki biz bunlara kan tahlili niye istemedik?” sözleriyle iktidarın tezatlarına işaret etti.

 

Özelleştirme konusuna da temas eden Meral Akşener; “Özelleştirme şöyle yürüyor. Mesela SEKA’yı kapattılar, çürüttüler. 2 yıl işçiler çalışmadan maaş aldı. Başbakan bu sefer ‘Yan gelip yatıyorlar. Yetimin hakkını yedirmeyiz’ diyor. TEKEL işçileri için de aynı şeyleri söyledi. Bu sefer ‘Yan gelip yatma’ tutmayınca ‘Terör yandaşları işçilerin arasına sızdı’ demeye başladılar. Oysa teröristler orada değil, onlar sınırda resmi törenlerle karşılanıyor” diye konuştu.

 

AKP’nin halkın sorunlarını çözme, mağdurları gözetme konusunda samimi olmadığını söyleyen Meral Akşener, yakından tanıklık ettiği yada bizzat yaşadığı olaylardan örnekler de verdi. Akşener “AKP’nin kurucularından bir hanımın sorunu varmış. Beni buldu. Üst yetkililere ulaşamıyormuş. Elbisesi, başörtüsü oldukça mütevazi. Bu hanımefendiyi, kendisi de siyaset yapan üst düzey bir hanımefendinin yanına götürdüm. Başörtüsü pahalı; 1.5 milyar falan. Yanına götürdüğüm hanımefendiye baktı ve ‘Almayayım. Bizde bunlardan çok var’ dedi. ‘Kimsesizlerin kimi, yoksulun sesi’ olacağız diyenlerin getirdiği tablo işte bu” şeklinde konuştu.

 TBMM Başkanvekili İstanbul Milletvekili Meral Akşener,kadınları aktif siyasete çağırdı. Kadınlar için siyasette ‘iyimser ayrımcılık’ isteyen ve kota talebini yineleyen Akşener, “İlk kez siyasete giren ve seçime katılan kadınların masrafı partisi tarafından karşılanmalı. Bunun için kanuni düzenleme yapılmalı.” teklifinde de bulundu.

Konferansın sonunda Meral Akşener’e çeşitli hediyeler sunuldu. Adana şalvarı ile iki başörtüsü verilen Akşener, bunları üzerinde gösterirken yoğun alkış aldı. MHP İl Başkanı Ahmet Erdoğan ise üç hilalli bir tablo verdi. Konferansta MHP Adana milletvekilleri Yılmaz Tankut, Muharrem Varlı, Osmaniye Milletvekili Hakan Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, bazı il ve ilçelerin başkanları da hazır bulundu.