Orhan Sümer, “ İktidar baskısının köylülerimizin üç kuruşuna kadar nasıl etki ettiğinin göstergesi ne yazık ki Adana Aladağ ilçemizde bir kez daha karşımıza çıkmıştır.
Aladağ'da maden işletmeleri bulunmaktadır. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız kendi aralarında kurdukları kooperatifle maden işletmelerinde çalışan işçilerin servis taşıma işlerini yaparak geçimlerini sağlamaktadırlar.
AK Parti iktidarının Aladağ teşkilatı yetkilileri siyasi baskıyla, vatandaşların kurduğu kooperatifin ihale yoluyla aldığı taşımacılık işini iptal ettirmiş, ihaleyi kendisi ve yakınlarının almasını sağlamıştır.” Dedi.

TÜM İHALELER YANDAŞA

Orhan Sümer, “Adana Aladağ'da onlarca vatandaşımızın el birliğiyle kurduğu kooperatif saf dışı edilmiştir. Aynı durum, bölgedeki diğer kurumların taşımacılık servis ihalesi için de geçerlidir. Yine, aynı siyasi baskı Aladağ Öğretmenevi ve Orman İşletmesinde yemek ihalesi için de kimseye bırakmadan siyasi baskıyla alınmıştır.” dedi. 

ALADAĞ' DAKİ  RANT  ODAKLARININ  TAKİPÇİSİ  OLACAĞIZ

Orhan Sümer, “ Vatandaşın ekmeğine, aşına kadar göz diken, kendinden başka kimseyi düşünmeyen, siyasi gücü sahibi çıkarları için kullanan kim varsa, bilsinler ki attıkları her adımın takipçisi olacağız. Vatandaşın nefes almasına dahi izin vermeyen siyasi gücü kullanan rant odakları kimse hepsinin takipçisi olacağız." Dedi