Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "25 yıllık Aytaç Durak dönemi ve anlayışı artık son bulmuştur. Ben de o gömleği çıkarttım, 'ortak akıl'la birlikte yürüyoruz" dedi.

Aldırmaz, Adana Beton'un HiltonSA Otel'deki tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, son dönemde yaşanan gelişmelerin ardından, "bazı kesimlerin kafasındaki sorulara son vermek için bir açıklama yapma gereği hissettiğini" söyledi.

Aldırmaz, 2002 yılında Türk siyasetinin iflasın eşiğine gelmiş durumda olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"O dönemde ülkeyi yönetenlere güven kalmamıştı. Halkımız, Türkiye'yi dar boğazdan çıkartacak yeni bir siyasi anlayış, yeni bir lider arayışına girmişti. İşte o yıllarda sayın Recep Tayyip Erdoğan ülkenin yönetimine talip olmuştu. O dönemlerde halk, Erdoğan için 'Belli bir görüşün temsilcisi. O anlayıştan ne farkı olabilir?' diye düşünüyordu.

Ve Erdoğan'ın tüm ülkeyi kucaklayacak bir amaç içinde olabileceğine kimse ihtimal vermiyordu. Erdoğan ilk açıklamasında, 'Biz Milli Görüş gömleğini çıkarttık' diyor, tüm ülkeyi kucaklayacağının çok önemli sinyallerini veriyordu. ve gelinen süreçte, Erdoğan'ın tüm Türkiye'yi kucakladığı görüldü."

Aldırmaz, "25 yıllık Aytaç Durak döneminin ve anlayışının artık son bulduğunu" belirterek, "Zihni Aldırmaz olarak ben de o gömleği çıkartım, 'ortak akıl'la birlikte yürüyoruz. Adana bundan sonra, Türkiye'nin kalkınma hamlelerini eş zamanlı yakalayan, medeniyetin en son gelişmelerini tüm alanlarda uygulayan bir şehir olacaktır. Yeni dönem tüm şehrimize hayırlı olsun" dedi.