Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, 'Kasım Ayı Olağan Toplantısı'nın ikinci birleşimi de tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın, şehir dışında olması nedeniyle mazeret bildirerek katılmadığı oturuma CHP'li meclis üyesi Halil Tüm başkanlık yaptı. Söz konusu toplantıya Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ile Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan da katılmadı. Bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunup, oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından birleşimin gündemine geçildi.
'Ortak Akıl Ortak Başarı' sloganıyla hazırlanan ve Büyükşehir Belediyesi'nin amaç ve hedeflerini ortaya koyan; '2012 Yılı Performans Programı', yapılan görüşmelerin ardından kabul edildi. 2011 yılında Hal Hakem Kurulu üyelerine ödenecek 'huzur hakkı ücreti'nin de görüşüldüğü meclis toplantısı, sunulan çeşitli önergelerin oylanmasıyla son buldu. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bir sonraki birleşimininse 21 Kasım Pazartesi günü olarak belirlendi.
'2012 Yılı Performans Programı' ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Meclis Başkanvekili Halil Tüm, “Ne yazık ki, kamu yönetimini oluşturan kurumlarımızın klasik bir alışkanlığı var; tüm birimler harcama taleplerini hep yüksek tutmaya çalışırlar. İhtiyaç duyulanın üzerindeki taleplerle sık sık karşılaşırız. Bu durumun birinci nedeni; birimlerin daha fazla parayı elinde tutma ve harcama isteğidir. Bir başka ifadeyle de güçlü olmak ve dönem içinde öngörülemeyecek durumlar karşısında kaynakların ellerinin altında olmasını isterler. İkinci olarak; yapılan işlemler, tüm detaylarıyla hesabı ve kitabına uygun olarak yapılmaması nedeniyle talepleri çoğu kez keyfidir ve ekonomik bir temeli yoktur” dedi.
Yapılması gerekenin; 5 yıllık planlar oluşturulup, planların da buna göre hazırlanarak, belirlenen faaliyetlerin hayata geçirilmesi olduğunu anlatan Halil Tüm, kendilerinin de buna göre hareket ettiklerini ve '2012 Yılı Performans Programı'nı hazırlarken yoğun bir çalışma ortaya koyduklarını anlattı. Tüm, “Bu kapsamda da 'Performans Programı' ve 'Stratejik Plana' sadık kalındığı, kaynakların etkin ve verimli kullanıldığı yeni bir yıl geçirme temennisi içindeyiz” ifadesini kullandı.