ASKİ’nin vakumlu araçla kanalizasyon açma çalışması yaptığı Merkez Seyhan İlçesi Fatih Mahallesi 73109 Sokaka giden Zihni Aldırmaz, yapılan çalışma ile ilgili ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz’den bilgi aldı.
   Zihni Aldırmaz burada yaptığı açıklamada, “İlçe belediyelerimiz kendi sorumluluk alanlarında yol çalışması yapıyor. Ancak bu sırada asfalt sıyrılırken ya da diğer işlemler sırasında ASKİ’nin yaptığı rögar kapakları kırılıyor. Böyle olunca kanalizasyona asfalt parçaları, mıcır ve benzeri maddeler dökülüyor. Bu da kanalizasyonda ciddi tıkanmalara neden oluyor. Bu konuda ilçe belediyeleri daha dikkatli olmalı. Müteahhitler uyarılmalı, belediye kontrolörleri görevlerini daha titiz yerine getirmeli. Çünkü bu işlem çok zahmetli ve zaman alan bir işlem” dedi.
Fatih Mahallesi Muhtarı Adem Çetin de, ilçe belediyelerinin bir yandan hizmet verirken diğer yandan başka hizmetlere zarar vermemesi gerektiğini vurguladı. Mahallenin 73109 numaralı sokağında Seyhan Belediyesi’nin yaptığı yol çalışması sonrası kanalizasyonun tıkandığını kaydeden Muhtar Adem Çetin, “İlçe belediyeleri bu konuda daha dikkatli olmalı. Şimdi kanalizasyon tıkandı ve mahalle halkı mağdur oldu. Ayrıca ASKİ’nin aracı saatlerdir burada çalışıyor ve kamu kaynakları boşa gidiyor. İlçe belediyelerinin daha duyarlı olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.