30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Zihni Aldırmaz, “Türk Milleti tarih boyunca özgür yaşamış ve hiçbir zaman boyunduruk altına girmemiştir. Birinci Dünya Savaşı sonrası Mondros ve Sevr dayatmaları ile yok edilmek istenen milletimiz Mustafa Kemal’in önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık savaşını 30 Ağustos’ta Büyük Zafer ile taçlandırmıştır” dedi.
   Zihni Aldırmaz, 19 Mayıs 1919’dan 30 Ağustos 1922’ye uzanan süreçte verilen Kurtuluş Savaşı’nda büyük fedakarlıklar gösterildiğini belirterek şöyle devam etti;
   “Bu savaş Türk Milleti’nin var olma savaşıydı. Büyük Önder Mustafa Kemal’in askeri dehası ile bu savaştan zaferle ayrılmayı başardık ve bağımsızlığımızı koruduk. Türk Milleti’nin bağımsızlığını alıp, vatansız bırakmaya çalışanlar ise bu büyük milletin kararlılığı ve vatanseverliği karşısında yenilgiyi kabul etmek zorunda kaldılar. Türk Milleti zorda kaldığında ve sözkonusu vatanı olduğunda neler yapabileceğini tüm dünyaya 90 yıl önce de göstermiştir. Bugün de birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece her türlü sorunu aşar, tüm zorlukların üstesinden gelebiliriz. Bugünkü Türkiye’yi bundan 90 yıl önce kahramanca bu vatan için canlarını veren şehitlerimize borçluyuz. Bu duygularla Büyük Önder Mustafa Kemal’i, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.  30 Ağustus Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı tarihtir. Bu özgürlük ateşi hiçbir zaman sönmeyecek ve bizler bu vatanın yılmaz bekçileri olmaya devam edeceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramı hepimize kutlu olsun.”