Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Adana'da  ilk olarak Yerel medya ile buluştu. Babacan  "Teşkilatlanma çalışmaları sürerken ülkenin yarınları için de hazırlanıyoruz." diye konuştu.

Güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili çalışmayı tamamladıklarını belirten Babacan, "Bunu, isteyen siyasi partilerle ikili bazda diyalog ve istişare süreci başlatma kararını da aldık ve bunu diğer değerli genel başkanlarla basın toplantılarında açıkladık. Hazırlıklarımız iki alanda yoğunlaşmış durumda. Teşkilat yapısı, bir de ülkenin yarınları ile ilgili uygulama hazırlığı" diye konuştu.

Babacan partisinin Seyhan 1. Olağan Kongresi'ne de katıldı.DEVA Partisi Adana İl ve Seyhan İlçe Başkanlığı binalarını hizmete açtı. Babacan daha sonra Adana Ticaret Odası'nı ziyaret ederek kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüştü.Esnafı ziyaret eden  Babacan,  vatandaşlarla da görüştü. Babacan daha sonra bir otelde basına kapalı gerçekleştirilen "Gençlik Buluşması" etkinliğine katıldı.