Gıda, Akaryakıt ve Sıvı Yağ Fiyatları Sorgulanıyor

Vatandaşın zor durumunu gösteren konuyu meclis gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, “Artık iktidardan çözüm üretmesini beklemiyoruz. Hemen seçim, derhal seçim, sandığı getirin” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada halkın yoksullaştırıldığını, alım gücünün oldukça düştüğünü vurgulayan Dr. Şevkin, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş zamlar vatandaşın belini büküyor” diye konuştu. İktidarı aklama kurumu Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Şubat ayında tüketici enflasyonunu yüzde 54,44 olarak açıkladığını, enflasyon araştırma grubu ENAG’ın ise, Şubat enflasyonunu yüzde 123,80 olarak duyurduğunu hatırlatan Dr. Şevkin, “Sokağa çıkıp vatandaşın hâlini sorsanız gerçek enflasyon da zaten yüzde 100'ün üzerinde” diye konuştu.

"Yüzde 7 KDV İndirimi Artık Yetmiyor"

Her adımında hesap yapmak zorunda kalan halkın, elektrik, doğal gaz zamları altında yaşama mücadelesi verdiğine işaret eden CHP’li Dr. Şevkin, “İnsanlar, işi gücü bıraktı arama motorlarından akaryakıt zamlarını, gıda, meyve, sebze, sıvı yağ fiyatlarını sorgulamaya başladı. Hükûmete seslenmek isterdim ama maalesef ortada öyle bir yönetim biçimi de yok. Her şeyin sorumlusu Cumhurbaşkanının yüzde 7'lik KDV indirimi de günü kurtarmaktan öteye geçmiyor. Artık iktidardan çözüm üretmesini beklemiyoruz. Hemen seçim, derhâl seçim, sandığı getirin” ifadelerini kullandı.