Adana'nın merkez Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Yıldıray Arıkan, yazlığı ve kullanmadığı ikinci evi olan Adanalılara çağrıda bulunup Van'da evsiz kalan depremzedelere tahsis etmesini isteyerek, 'Evim Evindir' kampanyası başlattı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündem dışı söz alan Arıkan, depremzedeler için belediye olarak Erciş'te sosyal yaşam çadırı kurduklarını, oraya gittiklerinde insanların soğuktan perişan olduklarını gördüğünü belirtti. Arıkan, "Yaşanan felaket sonrası herkes seferber oldu. Orada büyük eksikliğini gördüğümüz, bin metrekarelik dev çadır kurduk. Ama kış mevsiminin gelmesiyle artık orada mevcut koşullarda sağlıklı yaşanamayacağını gördük. Oradaki çocukların bizlerden yardım beklediğini gördük" dedi.

Van ziyaretinde "Adanalıların, Mersin, Karataş, Yumurtalık gibi tatil bölgelerinde ikinci evleri var. Afetten büyük zarar görmüş insanlarımızı buralara yerleştirelim" önerisinde bulunduklarını vurgulayan Arıkan şunları söyledi:

"Devletimizin misafirhaneleri depremzedelere tahsisi yönünde çalışmaları var. Biz Adanalılar olarak, evlerimizi muhtaç kardeşlerimize verelim. Benim de Mersin'de bir yazlığım var ve evsiz kalan bir ailenin yaşaması için anahtarını veriyorum. Geçtiğimiz günlerde Dr. Mustafa Kemal Özkan beni arayarak, yazlığını depremzedelere tahsis etmek istediğini söyledi, çok duygulandım. Depremzedelerin, en azından kış mevsimini atlatmasını sağlamalı ve çocukların okullarına devam etmesine yardımcı olmalıyız. Ben eminim ki Adana'da binlerce Mustafa Kemal Özkan var ve yarın ikinci evlerinin anahtarlarını depremzedelerin kullanımına açacaktır. Bu konuda toplumsal görevimizi, insanlık görevimizi yapmamız gerektiğine inanıyorum. Tüm Adanalıların desteğini bekliyoruz."

Arıkan'ın ardından söz alan CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Esendemir de "Öncelikle, meslektaşlarım olan DHA muhabirleri Cem Emir'le Sebahattin Yılmaz'ın ölümünden duyduğum üzüntüyü dile getirmek istiyorum. Buradan ailesine ve DHA camiasına başsağlığı diliyorum. Benim de 10 dairem var ve anahtarlarını, depremden zarar gören ailelere veriyorum" diye kampanyaya destek verdi.