Makina Mühendisleri Odası (MMO) ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Adana Şube Başkanlığı ile Çukurova Belediyesi arasında asansör denetim ve kontrolü ile ilgili bir protokol imzalandı. Protokol, yaralanmalar ve ölümlerle sonuçlanan asansör kazalarının önlenmesini amaçlıyor.

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada belediye hizmetlerini sivil toplum kuruluşları ve halkın katılımı ile yönetmeye büyük özen gösterdiklerini söyledi. Yaralanma ve can kayıplarına yol açan asansör kazalarının önlenmesi aşamasında MMO ve EMO ile ortak çalışma yürüteceklerini kaydeden Başkan Yıldıray Arıkan, asansördeki küçük bir hatanın veya bozukluğun insan hayatına son verebileceğini, olası bir asansör kazasını önlemenin de sıkı denetim ve kontrollerden geçtiğini belirtti. İnsan hayatının hiçbir maddi değerle telafi edilemeyeceğini söyleyen Başkan Arıkan, “Bu konuda vatandaşlarımızın bize yardımcı olmalarını hassasiyetle rica ediyoruz. Asansörlerinin periyodik bakımlarını ihmal etmemelerini, çok cüzi bir para ile asansör endişe ve kaygısından kurtulmalarını önemle talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

“VERİ TABANI OLUŞTURACAĞIZ “

MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, yaklaşık 8 bin asansörün bulunduğunu Adana’da bu asansörlerin de 4 bininin Çukurova İlçesi’nde olduğuna dikkat çekti. 2008 ve 2009 yıllarında kamuoyuna yansıyan asansör kazalarında 8 kişinin öldüğünü, bunlardan 3’ünün asansör bakım ve servis firmalarının çalışanları olduğunu belirten Atıcı, “Çukurova Belediyesi ile imzaladığımız bu protokol ile MMO ve EMO olarak Çukurova İlçesinin asansör veri tabanını oluşturacağız. Asansörler konusunda belediyeler ile birlikte halkımızı, apartman yöneticilerini de bilgilendireceğiz” dedi.

EMO Adana Şube Başkanı Mehmet Mak ise, Çukurova Belediyesinin çalışmalarını yakından izlediklerini, asansör periyodik denetimleri konusundaki işbirliğinden dolayı da Adana adına mutlu olduklarını ifade etti

Çukurova Belediyesi’nde imzalanan asansör protokolü törenine Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Demirhan, MMO Başkanı Hüseyin Atıcı, EMO Başkanı Mehmet Mak, MMO Adana Şubesi Başkan Vekili Erdal Taş, Şube Sekreteri İmdat Çetiner, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Emir Kavi ile Alper Tapanyiğit katıldı.