Atandıktan sonra '15 gün içinde göreve başlama' koşuluna rağmen henüz iş başı yapamayan öğretmenlerin mağduriyetine dikkat çeken Barut, işsiz, maaşsız ve herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan öğretmenlere sahip çıkılmasını talep etti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u duyarlılığa davet eden Barut, atanmış 20 bin öğretmene Haziran ayında yapılacağı duyurulan ek atamada tercih hakkı tanınmasını da istedi.

"BU MAĞDURİYET ARTIK BİTMELİ"

Türkiye'nin 'atanamayan öğretmenler' sorununa çözüm üretmesi için daha neyin beklendiğini sorgulayan Ayhan Barut, "Ülkemizin kanayan yarası haline gelen atanamayan öğretmenler sorunu, eğitim dünyamızın ihtiyaçları gözetilerek artık son bulmalıdır. Eğitim emekçilerimizin tüm sorunları acil olarak çözülmeli, eğitim ordusunun personel eksikliği giderilmelidir. 18 Mart'ta atanmış ama göreve başlatılmadıkları için mağdur olan öğretmenlerimizin dramı artık bitmelidir" diye konuştu.

"ATANMIŞ ÖĞRETMENLERİMİZ İŞ BAŞI YAPMALI"

Atanmış ama işsiz 20 bin öğretmene yapılan haksızlığın giderilmesi gerektiğini vurgulayan Barut, şunları dile getirdi:
"Acaba KPSS'ye giren, sınav sonuçları açıklanıp kontenjanlar belirlendikten sonra mülakata alınan, güvenlik soruşturması yapılan ve tercihleri alınıp 18 Mart'ta ataması yapılan öğretmenlerimiz için kararname yayınlamak çok mu zor? Atanan 20 bin öğretmen, 15 gün içerisinde göreve başlama şartı bulunduğu halde niye mağdur ediliyor? İnanın bu sorulara yanıt bulamıyoruz. İşsiz, aşsız ve güvencesiz biçimde mağdur edilen öğretmenlerimizin sesini duyun, kararnameyi çıkartıp göreve başlatın. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u göreve çağırıyoruz. Atanmış öğretmenlerimiz iş başı yapmalı. Bu ayıp ortadan artık kalksın."

"EK ATAMADA TERCİH HAKKI TANINMALI"

Kararname çıkmadığı için göreve başlayamayan öğretmenlerin sesi olan Ayhan Barut, "Eğitimde atama yöntemine göre önce yüksek KPSS puanı olanlardan başlayarak atama yapılıyor. Şimdi Haziran ayında da 20 bin ek atamadan söz ediliyor. 18 Mart'ta yüksek KPSS puanlarıyla daha uzak bölgelere atanan ancak göreve başlatılmayan arkadaşlarımıza da Haziran'da yapılacak ek atamada tercih hakkı tanınmasını da talep ediyoruz. Böylece yüksek puanlarına rağmen bu öğretmenlerimizin mağdur olmasını da istemiyoruz" dedi.