İstihdamda tarımın önemine işaret eden Başkan Av. Atay, tarımda uygulanan yanlış politikalara son verilerek, çiftinin desteklenmesini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova İlçe Başkanı Av. Remzi Ümit Atay, TÜİK'in işsizlik rakamlarını değerlendirdi. İşsizliğin her ne kadar düştüğü açıklansa da rakamların gerçekçi olmadığına işaret eden Başkan Av. Remzi Ümit Atay, istihdamın azaldığı yerde işsizliğin düşmesinin mümkün olmadığına dikkat çekti. Adana'da işsizlik oranının yaklaşık yüzde 15 ile Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu anımsatan Başkan Av. Atay, özellikle genç işsizlerin varlığının gelecek nesilleri umutsuzluğa sevk ettiğini söyledi.

TARIMA TEŞVİK VE DESTEK VERMELİDİR

Türkiye'de istihdamdaki en önemli sektörün tarım olduğuna dikkat çeken Av. Atay, "TÜİK'in açıkladığı rakamlarda tarımda istihdamın geçen yılın aynı ayına göre düşüş yaşandığını görüyoruz.  Tarım sektörü, iktidarın uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle bitme noktasına geldi. Tarım ve gıdanın ne kadar büyük önem taşıdığı pandeminin başladığı ilk günlerde hepimiz yaşayarak gördük. Türkiye hem gıda ihtiyacını karşılamak hem de istihdama sağladığı katkılar nedeniyle tarıma teşvik ve destek vermelidir" ifadelerini kullandı.

ADANA 'BEYAZ ALTIN DİYARI' OLARAK ANILIYORDU

"Beyaz altın diyarı" olarak bilinen Adana'da pamuk üretiminde yaşanan düşüşe dikkat çeken Başkan Av. Atay, " Narenciye ve pamukta adından söz ettiren Adanalı üretici zor günler yaşıyor. Ekim alanları daraldı. Bir zamanlar Adana 'beyaz altın diyarı' olarak anılıyordu. Türkiye, kendi çiftçisini desteklemek yerine üretebileceği pamuğu ithal etti. Kendi çiftçisine vermediği desteğin çok daha fazlasını şimdi başka ülkelerin çiftçilerine ödüyor" dedi.
İşsizliğin Adana için kronik bir sorun haline geldiğini dile getiren Başkan Av. Atay, "Herkesin çalışma hakkını kullanabilmesini sağlamak toplumsal barışın ve eşitlikçi refah toplumu anlayışının temel koşuludur" ifadelerini kullandı.