İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıların bu ayki konuğu oldu. CHP Çukurova İlçe Kadın Kolları Başkanı Zihneti Emre ve yönetim kurulu üyelerinin yaptığı çağrıdan dolayı teşekkür eden Av. Türkmen, slayt eşliğinde Türk kadınının dünü ve bugününü anlattı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına verdiği değerle de öne çıktığını hatırlatan Av. Türkmen, “5 Aralık 1934 yılı Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi nedeniyle bir milat ve özgürlük olarak değerlendirilmektedir” dedi.
Kadınların, 78 yıl önce dünya ülkelerine örnek olacak bir karara atılan imza sayesinde fikirlerini, düşüncelerini topluma yansıtma, karar alma mekanizmalarında yer bulma şansı yakaladığını vurgulayan Av. Türkmen, gelinen süreçte kadınların hak ettiği değeri bulamadığından yakındı.
 
“BİLİNÇ GELİŞMELİDİR”
Siyasi partiler, yerel yönetimler, oda ve dernekler ile sivil toplum örgütlerinin toplumun kadınlara olan inancını göz önüne alarak hareket etmek durumunda olduğunu dile getiren Av. Türkmen, şunları söyledi:
“Türkiye’de kadının her alanda başarılı olacağı, fikir ve projeleriyle toplumun refah seviyesinin yükselmesinde öncü bir rol üstleneceği bilinci tam olarak gelişmelidir. 
Bundan tam 78 yıl önce dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyen ancak Türk kadını için öngörülen seçme ve seçilme hakkı günümüzde daha ileriye taşınamamış tam tersine demokratik dünya ülkelerinin çok gerisinde kalmıştır.
TBMM çatısı altında görev yapan kadınlarımız yetersizdir. Okuma yazma bilmeyen kadın oranımız fazladır. Kadınlarımızın üst düzey yöneticilik yapmalarının önündeki engeller tam olarak kaldırılmamıştır. Belediye başkanı olarak görev yapan kadın sayısı yüzdelik dilimde yok denecek kadar azdır. Günümüzde hala eşinden şiddet gören bu da yetmezmiş gibi öldürülen kadınlarımız mevcuttur. Şiddet ve ölümler devam etmektedir. 
Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan Küresel Cinsiyet Ayrımcılığı Endeksinde Türkiye, 128 ülke arasında 121'inci, bir başka deyişle sondan yedinci sırada yer almıştır. 
 
2023 HEDEFİNDE KADINLAR
Türkiye'de kadınlarımız her alanda geri plana itiliyor. Siyasette, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra oda, borsa ve belediyelerde de kadının adına rastlamak imkansız gibi bir şey. 
Kadınlar olarak 1934 yılında kazandığımız hakların sonuna kadar savunucusu ve takipçisi olmalıyız. Her platformda sesimizi yükseltmeye devam etmeliyiz. Türkiye, 2023 hedeflerine kadınlara her alanda verilecek değerle ulaşabilecektir. Herkes bu bilinçle hareket etmelidir.”
Kadınların yanı sıra erkeklerin de yoğun ilgi gösterdiği toplantıya katılımından ötürü Av. Türkmen’e teşekkür eden CHP Çukurova İlçe Kadın Kolları Başkanı Zihneti Emre ve Eğitim Sekreteri Fatma Arguz, Türkiye’de demokrasinin gelişmesi için kadınlara gerçek anlamda değer verilmesi gerektiğini belirttiler. CHP’li kadınlar toplantıların her ay başka bir konukla devam edeceğini vurguladılar. 
Toplantının son bölümünde katılımcılar Av. Elif Doğan Türkmen’e çeşitli sorular yöneltti.