MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. Yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajda, “Milli Mücadelemizin Önderi, Türkiye Cumhuriyeti’mizin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk hürriyet aşkıyla, mücadele azmiyle; asker, devlet ve siyaset adamlığıyla Türk Milleti için örnek olmaya devam etmektedir.” dedi.

“Milliyetçi bir mimar”

Avcı devamla “Atatürk; işgal ve zillet karşısında boyun eğmeyen, karamsarlığa esir olmayan, yılgınlık nedir bilmeyen, mücadele azmi, kararlılık ve sabırda sınır tanımayan, vatan ve millet aşkı zirvede fazilet timsali bir şahsiyettir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ifadeleriyle Atatürk, ‘Önce vatan kurtarıp sonra devlet kuran milliyetçi bir mimar, milli bir mihverdir. Bu itibarla Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’dir.” ifadesini kullandı.

“Ruhları şad olsun”

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, mesajını şu sözlerle tamamladı:

“Devletimizin Kurucu Lideri Atatürk’ün ifade ettikleri gibi Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır. Bu inançla bıraktığı mirası yaşatmaya, ülkemizin, milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumaya yeminliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi, kurucu kahramanları rahmetle, minnetle anıyorum; ruhları şad olsun.”