Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke ilçe danışma kurulu toplantılarında 24 Haziran seçim sonuçları ile mart ayında yapılacak yerel seçimlere hazırlıkları masaya yatırıldı. Toplantılarda birlik, beraberlik vurgusu ön plana çıktı.

SEÇİM SONUÇLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Adana milletvekilleri Ayhan Barut, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut ve 26.Dönem Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’in de katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda Tufanbeyli İlçe Başkanı Mustafa Aktürk, Saimbeyli İlçe Başkanı Emel Doğan ve Feke İlçe Başkanı Mehmet Ali Kızıloluk yaptıkları açış konuşmalarında ilçelerindeki seçim sonuçlarını değerlendirip, seçim sürecinde yaşanan sorunlar hakkında bilgiler aktardılar.

“BÜYÜKŞEHİRİ CHP’Lİ YAPMAKTA KARARLIYIZ”

Parti örgütleri olarak 31 Martta yapılacak yerel seçimlere çok daha iyi hazırlanacaklarını dile getiren İl Başkanı Av. Emrah Kozay, yerel seçimlerde Adana Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’li yapmakta kararlı olduklarının altını çizdi. Üç olan CHP’li ilçe belediyesi sayısını da artıracaklarını kaydeden Av. Kozay, yerel seçimlerde elde edilecek başarının genel seçimlerde de başarının yolunu açacağını ifade etti.

İKTİDARIN ASIL HEDEFİ CHP’DEKİ BİRLİK, BERABERLİK

Birlik, beraberlik mesajları veren Av.Kozay, mevcut iktidarın bugün asıl hedefinin 24 Hazirandan önce CHP’de sağlanan birliktelik ruhunu ortadan kaldırmak olduğunu belirtti. Av.Kozay, “Çünkü bizim birliğimiz, bütünlüğümüz kendi açılarından onlar için en büyük tehlike. İktidar partisi, her ne kadar kamuoyunda ve medyada yaratılan sanal gündemlerden dolayı pek tartışılmasa da 24 Haziranda çok kan kaybetti. 1 Kasım seçimlerinde yüzde 49,5 oy alıp 317 milletvekili çıkaran AKP’nin oy oranı 24 Haziran seçimlerinde yüzde 42,6’ya düştü ve 295 milletvekili çıkarabildi” diye konuştu.

YÜZDE 7’LİK OY KAYBI VE AZALAN MİLLETVEKİLİ SAYISI KONUŞULMUYOR

Milletvekili sayısının 550’dan 600’e çıktığına dikkati çeken Av.Kozay, iktidar partisinin 24 Haziranda yüzde 7 oranında oy ve 22 milletvekili kaybettiğine işaret etti, Av. Kozay, “ Ancak bunların hiçbiri kamuoyunda ve medyada tartışılmıyor. Seçim sürecinde ekranlarını CHP’ye kapatan TV kanallarında ve diğer medya kuruluşlarında seçim sonrasında tartışılan tek konu CHP.  CHP’nin 24 Haziran öncesinde demokrasi tarihine geçen hamlelerinin, yerel seçimlerde de tekrarlanmasından ve 24 Haziran öncesinde sağladığımız, birlik ve beraberlik tablosundan korkuyorlar. Bu nedenle bizim bu oyuna gelmememiz gerek. Hepimize çok önemli görevler düşüyor. Birlik, beraberlik ruhunu yeniden tesis etmemiz, sevgi ve barış dilini geliştirmemiz yaşamsal öneme sahip” diye konuştu.

“BİRLEŞİP BÜYÜYEREK KAZANACAĞIZ”

Partililere “24 Hazirandan önceki birliktelik ruhunu yeniden çok daha güçlü bir şekilde tesis edelim” çağrısını yineleyen Av.Kozay, “Biz büyük bir aileyiz. Aile içerisinde küslük, dargınlık olmaz. Her zamankinden daha çok birbirimize sarılıp, kenetleneceğiz ve çok çalacağız. Birleşip büyüyerek, kendimize inanarak kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Av.Kozay’ın konuşmasının ardından danışma kurulu üyeleri söz alarak seçim sürecini değerlendirip, önerilerini sundular.