Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te muhalefet milletvekillerinin dile getirdiği sorunların ve iktidara yönelttikleri soruların yanıtsız bırakılmasına tepki gösterdi

Halkın oylarıyla seçilen milletvekillerinin sorunlara dikkat çekme, çözüm üretme ve halkın sesi olma görevi bulunduğuna dikkat çeken Ayhan Barut, "Meclis'te sorduğumuz sorulara Meclis İçtüzüğü'nde yer almasına rağmen yanıt verilmemesine, taleplerimizin görmezden gelinmesine de sessiz kalmayacağız, bu konuyla ilgili de yılmadan mücadele edeceğiz" dedi. 

"BİZLERDEN LÜTUF BEKLEMİYORUZ"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan ve Meclis Başkanı Binali Yıldırım'a seslenen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti;

"Bizler Yüce Meclis'te yaklaşık 5 aydır görev yapmaktayız. Halkın oylarıyla seçilmiş olan bizlerin, ülkemizin ve seçim bölgemizin sorunlarına dikkat çekmek, çözüm üretmek ve her koşulda halkımızın sesi olmak en temel görevimizdir. 

Bizler halkın vekilleriyiz. Büyük Önderimiz Atatürk'ün kurduğu bu Gazi Meclis'te konuşuyoruz, yazılı ve sözlü sorular yöneltiyoruz.  Meclis İçtüzüğü'nde yer almasına karşın bir türlü gereken yanıtları alamıyoruz. Bu durumu nasıl izah ediyorsunuz? Zaten yapılan değişikliklerle Meclisimizin yetkileri kısıtlandı. Şimdi milletvekillerini de yok sayarak, onların sordukları sorulara yanıt vermeyerek ne yapmayı amaçlıyorsunuz? Böyle bir anlayışı kabul etmek mümkün değildir. Sizlerden lütuf beklemiyoruz. Milletvekillerinin sorularına yanıt vermek zorundasınız."