"Maaşlar Eridi, Kiralar Ödenemiyor"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yüksek enflasyon ve fahiş zamlarla birlikte ekonomide yaşanan vahim tabloya tepki gösteren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Geçen seneden bugüne gıda fiyatlarında artış yüzde 170'i geçti. Yurttaşlarımızın geliri kuşa döndü, her şey fahiş oranda zamlandı. Türk-İş araştırmasına göre bu ay 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 20 bin 818 liraya yükseldi. Açlık sınırı ise 6.391 liraya çıktı. Açlık sınırı bile asgari ücretin 2 bin 137 üzerinde" diye konuştu.

"DARA DÜŞEN HALKA EL UZATIN"

İğneden ipliğe her şeye zam gelirken iktidarın yaşananlara sebep olup seyirci kaldığını aktaran Ayhan Barut, çözüm için çağrı yaparak şunları kaydetti:

"Mazot 30 lirayı aştı, elektrikten doğalgaza tüm faturalara fahiş zamlar geldi. İnsanlarımız kiralarını, faturalarını, vergilerini ödeyemiyor. Çünkü kazançlarıyla geçim sağlayamıyor. Ekmeğin 5 lira olduğu bir ülke yarattınız. Bu vahim tablonun yaşanmasına sebep olanlar biraz vicdanlarını dinlesin! Bu koşullarda halkımız ne yiyip içecek? İnsanlarımız çaresizlik çemberinde daha fazla daraltılmasın! Dara düşen insanımıza el uzatın, yanlış adımlardan vazgeçin. Üretime, istihdama kaynak aktarın!"