Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, temeli 2014 yılının Mayıs ayında atılan ve 2 yıl içinde tamamlanacağı belirtilen Yeni Adalet Sarayı'nın bir türlü açılmamasına tepki gösterdi.  Yargı mensuplarının yer sorunu nedeniyle 5 ayrı ek binada hizmet vermeye çalıştığını anımsatan Ayhan Barut, "Bir türlü hizmete girmeyen yeni adliye binası nedeniyle yargı mensupları mağdur olduğu gibi Adanamız da önemli bir sorunla boğuşmak zorunda kalıyor" dedi. 

TEMELİ 2014'TE ATILMIŞTI

Adana'nın yeni bir adliye binasına kavuşması için Adalet Bakanlığı 2014 yılında ihaleye çıktı. Tamamlandığında İstanbul'daki Kartal ve Çağlayan'daki adalet saraylarından sonra Türkiye'nin 3'üncü büyük hizmet binası olacak Adana Adliyesi'nin temeli, 2014 yılı Mayıs ayında atıldı. Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Yüreğir İlçesi'ndeki Köprülü Mahallesi'nde 58 bin metrekare alana inşa edilen binanın 2016 yılı içerisinde hizmete gireceği k"YARGI MENSUPLARI VE ADANA MAĞDUR EDİLİYOR"amuoyuna duyuruldu. Aradan geçen bunca zamana karşın yeni adliye binası bir türlü hizmete giremedi.

2016'da tamamlanacağı duyurulan Yeni Adliye Binası'nın bir türlü bitirilememesi nedeniyle yargı mensuplarının yaşadığı sorunlara dikkat çeken ve Adana'nın mağduriyetinin giderilmesini isteyen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Mevcut adliye binasındaki sorun nedeniyle Adana Ağır Ceza Mahkemeleri'nin bir kısmı Bölge Adliye Mahkemesi binasına taşınsa da yargı mensupları kentin 5 ayrı noktasında oluşturulan Ek Hizmet Binaları'nda hizmet vermeye çalışıyor. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Sakarya Mahallesi'nde, İcra Müdürlükleri Reşatbey Mahallesi'ndeki ek hizmet binalarında bulunuyor. Taş bina olarak adlandırılan eski Adliye binası ve Yüreğir'de yapılan Bölge Adliye Mahkemesi ile mevcut adliye binasında yani 5 ayrı noktada hizmet vermeye çalışan avukatlar, hakimler, savcılar ve adliye personelleri bu soruna çözüm üretilmesini istiyor. Kamu yatırımlarından yeterli payı alamayan Adanamız, bir türlü tamamlanmayan Yeni Adliye Binası nedeniyle de mağdur ediliyor. Kanayan bir yara haline gelen bu soruna en kısa sürede çözüm üretilmesini, kentimizin, yargı mensuplarımızın ve halkımızın mağduriyetinin en kısa sürede giderilmesini istiyoruz. Bu çağrımıza en kısa sürede yanıt verilmesini bekliyoruz."