Eren Yıldırım'ın haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklandığını söyleyen Barut, "Eşkiya gibi hem suçlular hem güçlüler. Bu olayın mağduru olan Başkanımız Eren Yıldırım'ın algı operasyonu ve yargıya müdahalenin ardından AKP baskısıyla tutuklanmasını kınıyoruz"dedi.  

"ALGI OPERASYONLARI YAPILDI"

Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım'ın annesi, babası ve kardeşiyle beraber gözaltına alınıp adliyeye getirilmesiyle birlikte mağdurların yanında olan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, salıverilmesinin ardından itiraz üzerine yeniden tutuklanmasına tepki gösterdi. Eren Yıldırım'ın adliyeye teslim olması sürecinde de yanında bulunan Ayhan Barut, "Bu olayın mağduru olan, sokak ortasında sadece soru sorduğu için silah çekilerek gözaltına alınan Gençlik Kolları Başkanımız Eren Yıldırım, AKP'nin yalan dolan dolu algı operasyonlarıyla adeta 'suçlu' ilan edilmiş, birilerinin hedef göstermesiyle de haksızca tutuklanmıştır" dedi.

"EREN YILDIRIM'A ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ"

Cumhuriyet Halk Partisi'ni, yönetici ve üyelerini 'Eşkiya' olarak yansıtmaya çalışanlara oldukça sert tepki gösteren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Yardımların nereye gittiğini soran, üstelik yanında annesi, babası ve kardeşi olan Gençlik Kolları Başkanımızın mağduriyetini giderecekleri yerde eşkiya gibi yalan yanlış ithamlarla kamuoyunu yönlendirmeye çalışıyorlar. Asıl bunlar eşkiya gibi hem suçlular hem güçlüler. Bu olayın mağduru olan Başkanımız Eren Yıldırım'ın algı operasyonu ve yargıya müdahalenin ardından AKP baskısıyla tutuklanmasını kınıyoruz. Bilinmeli ki eşkiya dünyaya hükümdar olmaz. Ekonomik krizin ülkeyi uçuruma sürüklediği bu ortamda, yanlış politikalarıyla halkımızı perişan edenlerin eşkiya gibi haksız ve suçluyken haklı ve güçlü çıkma gayretine boyun eğmeyeceğiz. Bu hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız. Arkasında halk desteğini kaybedenlerin algı operasyonlarına teslim olmayacağız. Gerçekleri söylemeye, halkımızın yanında durmaya devam edeceğiz. Özgürlüğü elinden alınan Eren Yıldırım'a özgürlük istiyoruz. Başkanımız serbest bırakılmalıdır."