'DUYARSIZ KALMAYIN'

Yeni yıl itibariyle asgari ücret kararının yürürlüğe gireceğini hatırlatan Ayhan Barut, yeni asgari ücret tutarının bir çok noktaya etki edeceğini ifade etti. Asgari ücret kararıyla birlikte esnaf, sanatkar ve çiftçilerin Bağ-Kur prim ödemesinden genel sağlık sigortasına dek vergi yükünün artacağına işaret eden Barut, "Büyük bir ekonomik kriz içindeki ülkemizde, krizin faturasını ödeyen insanlarımız bir çare aramakta, devletin yardım elini bekleyerek yaşama tutunmaya çalışmaktadır. Gelin bu feryadı daha fazla duymazdan gelmeyin" dedi.


"EL UZATIN, YARDIM EDİN"

AK Parti'nin işbilmez politikaları ve tek adam rejiminin dayatması nedeniyle Türkiye ekonomisinin çöktüğünü dile getiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"İğneden ipliğe her şey zamlandı. Çiftçinin gübresi de kullandığı mazotu da fahiş oranda arttı. Hala işyerini açan esnaf ve sanatkarımız siftahsız dükkan kapatırken, bir çoğu da zaten mesleği terketmek zorunda kaldı. Asgari ücret kararıyla birlikte Bağ-Kur prim ödemelerinde meydana gelen artışlar; çiftçilerimiz, esnaf ve sanatkarlarımızı daha da zora sokmuştur. Şimdi insanlarımız çözüm ararken kara kara düşünüyor. Emek ve alınterinin karşılığını zaten alamayan çiftçilerimiz, esnaf ve sanatkarlarımız, vergi yükünü kaldıramaz hale geldi. Saray ve çevresi için sosyal güvenlik primi bir anlam ifade etmeyebilir ama gariban çiftçi, esnaf ve sanatkar için bu çok önemli bir sorun. Yurttaşın halini görün. Bu drama daha fazla seyirci kalmayın. Ülke ekonomisinin can damarını oluşturan çiftçilerimiz, esnaf ve sanatkarlarımızın en azından işletmelerinin açık kalması, geçimlerini sağlayabilmesi için sesini duyun ve adım atın."