AYTAÇ DURAK'TAN UYARI NİTELİĞİNDE AÇIKLAMA

11 Yıl önce Başkanlığı bıraktığında sorunsuz bir altyapının mevcut olduğunu öne süren Aytaç Durak kanalizasyon, kentsel dönüşüm, yoğunlık, ulaşım konularında açıklama yaptı. Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

YAĞIŞTA KANALİZASYONUN YETERSİZ KALMASI ALARMDIR

Birkaç gün önce yağan yağmur Ziyapaşa Bulvarı’nda sorun oluşturdu. Bulvarın altındaki kanalizasyon yetersiz kaldı. Bu, Adana için bir alarmdır.  11 yıl önce bıraktığım şehrin altyapısı Türkiye’de örnekti. Halkımız da bu nedenden dolayı beni 5. defa seçmişti. O günden sonra, özellikle ‘’Kentsel Dönüşüm’’ adı altında imar planları da değiştirilerek şehirde yoğun yapılaşma artışı yaşanmaya başladı. Unutulmasın ki altyapılar imar planındaki nüfusa göre yapılmıştı. Siz, aşırı yoğunluk artışı yaparsanız, kentsel dönüşüm diye altyapıyı düşünmeden aşırı nüfusa sebebiyet verirseniz, elbette ki ileriki yıllarda Adana her haliyle yaşanamaz hale gelecektir.

UYARILARIM BAŞKAN ZEYDAN KARALAR VE TÜM SEÇİLMİŞLEREDİR

Burada, belediye meclis üyeleri geçmişte olduğu gibi, Göçmen Evleri olarak bilinen Bahçeli Evler’in yıkılarak yerine 20 kat nüfusa göre beton yığını oluşmasına sebep olurlarsa, sadece Ziyapaşa Bulvarı’nı değil, bütün şehirdeki altyapının felç olmasına neden olurlar. Sadece kanalizasyon değil, elektrik, içme suyu, ulaşım, otopark, okul, cami gibi sosyal altyapı alanları da ihtiyaca cevap veremez hale gelir. Bu uyarım, başta Zeydan Karalar olmak üzere, tüm seçilmiş, atanmış yöneticiler dahil; bütün şehir halkımızadır.