CHP Seyhan Belediye Meclisi Üyesi Tevfik Gökdemir, Seyhan Belediye  Meclisi kararıyla bütçeden 25 milyon liralık  kesinti yapıldığını hatırlattı. Gökdemir,  ancak, Adana Anakent Belediye Meclisi'nde bu kesintinin yeniden bütçeye  ilave edildiğini bunun ise hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle  Yargıya başvurdu. Bu sürecin ardından Seyhan Belediye Başkanı Azim öztürk'ün konunun yargıya intikal etmiş olmasına rağmen bütçe kesinmiş gibi davranmasına Gökdemir tepki gösterdi.
Gökdemir yayınladığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;


1) 5216 sayılı Büyükşehir Yasasının Ekli 25. maddesi İlçe Belediyelerinin bütçelerine Büyükşehir Belediye Meclisinin hangi koşullar var ise ve hangi sınırlar dahilinde müdahale edip nasıl değiştirebileceğini belirtmiş; aksine hallerde itiraz üzerine son kararın Danıştay 1. Dairesinde verileceğini de hükme bağlamıştır.
2) Seyhan Belediye Bütçesi 150 trilyon TL olarak kararlaştırılmasına karşın, Büyükşehir Belediye Meclisi buna, 5216 sayılı yasa 25. maddesindeki şartlar yokken ve yasal çerçeveye sığmayan bir müdahale ile bütçeyi, Seyhan halkının aleyhine değiştirip 175 trilyona çıkarınca, Seyhan Belediye Meclisi üyesi olarak buna Danıştay nezdinde itiraz ettim. Dilekçe örneği eklidir.
3) Hal böyle iken Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Büyükşehir Belediye Meclisinin dünkü (12.Aralık 2012) oturumunda halkı yanıltıcı açıklamalar yaparak, Yargıyı yok sayıp, BŞB Meclisi kararını, sanki kesin gibi, sanki yargıya başvurulmamış gibi savunmuştur.
Son sözü söyleyecek Yüksek Yargı kararını beklemeden, başka bir polemik vesilesiyle, fırsatı ganimet bilip yanıltıcı heyanlarda bulunmak ancak Sayın Öztürk'e yakışır.
5216 sayılı yasanın 25. maddesi hükmüne göre gerçek, 30 gün içinde ortaya çıkacaktır.
Azim bey dahil, hepimize düşen, Yüksek Yargı kararını sükunetle beklemek olmalıdır.
Halkımızın doğru bilgi,lenme hakkı için en zor koşullarda çalışan siz değerli basın mensuplarının, bu açıklamamın duyurulmasında yardımcı olacağınıza eminim.
Bu vesileyle derin saygılarımı arz ederim.

TEVFİK GÖKDEMİR
SEYHAN BELEDİYE MECLİSİ ÜYESİ CHP