Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Av.Aziz Erbek Büyük Toptancılar Çarşısı esnafını ziyaret etti, neden Büyükşehir Belediyesi’ne talip olduğunu anlattı.

Yerel yönetimlerin Büyük Toptancılar Çarşısı’nın sorunlarına duyarsız kaldığını vurgulayan esnaf, Av.Erbek’e büyük bir ilgi gösterdi. İşletmelerin çoğunun kapalı, işyerlerinin kiralık veya satılık olduğu Büyük Toptancılar Çarşısı’nda, esnaf da sitenin bakımsızlığından şikayetçi. Sitenin cazibe merkezi olması için yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü vurgulayan Av.Erbek, ‘Yıllar önce oldukça faal olan Büyük Toptancılar Çarşısı’nın içler acısı durumu yerel yönetimlerden de kaynaklanıyor. Sitenin sorunlarına duyarsız kalan yerel yönetimler, esnafı da kapanma noktasına getirmiştir.Alt yapının yetersiz, fiziki koşulların oldukça çağ dışı olduğu bir çarşıya vatandaş da gelmek istemiyor.Esnafın sorunlarını görmemezlikten gelen yerel yönetimlerin başarısından da söz edilemez.’dedi.

Yerel yönetimlerin esnafı mağdur etme hakkının olmadığını ifade eden Av. Erbek, ‘Bizim belediyecilik hizmetimizde esnaf da mutlu olacak. Kentin çıkarları kadar, esnafın da çıkarlarını koruyan bir belediyecilik anlayışı ile hizmet edeceğiz.Yol, su, asfalt, çöp toplama gibi belediyelerin asli görevleri konusunda yaşanan sorunlar tarihe karışacak. Yapmak istediğimiz tek şey Adana’ya ve Adanalı’ya hizmet etmek. Adanalı’nın parti ayrımı yapmadan, vicdanı ve hür iradesi ile hareket ederek bizi destekleyeceklerinden eminiz. Bu nedenle kapı kapı dolaşarak halkımıza ulaşıp projelerimizi ve yapacağımız hizmetleri anlatıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne sosyal demokrat belediyecilik anlayışını getirmeye kararlıyız.’diye konuştu.