Bahçeli ulusal egemenliğin yanı sıra bir çocuk bayramı olan 23 Nisan’da çocukların bazı makamlara oturtularak, öğretilmiş sözler söyleterek bir oyuna dönüştürülmesini eleştirdi. Çocuklarda suçluluk oranın, hükümlü ve tutuklu sayısının artığına dikkat çeken Bahçeli TBMM’nin doksanıncı yılında hükümete bir çocuk affı yapma çağrısında bulundu.

Bahçeli gazetecilerin bunu ‘Taş atan çocuklar da dahil mi’ şeklindeki sorusuna ise, “çocuk çocuktur, çocuk suçluysa atanı da atmayanı da üçüncü bir tabir içinde değerlendirerek, af yapılmalıdır. Doksanıncı yıla bir anlam kazandırılacaksa bu yapılmalıdır. Yoksa, asar mısın keser misinle bu işler olmaz” şeklinde konuştu.

Bahçeli bugünkü çocuk başbakana söylediği sözlerin şiddet içerdiğini belirterek çocuğa şiddet içeren tavsiyemin doğru olmadığı söyledi.

TBMM Başkanı Şahin, kutlamaları kabul ettiği sırada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geldiğini öğrenince kapıya çıkarak kendisini karşıladı ve uğurlarken de arabasına kadar eşlik etti. Şahin, resepsiyona katılanlarla sohbet ederken, gecenin sonunda müzik dinletisi sunan sanatçıları da kutladı. Şahin, Anayasa değişikliği görüşmelerinin iyi gittiğini, zaman zaman yaşanan hafif gerginliklerin “İşin tabiatı gereği olduğunu” söyledi.

 LİDERLER AYNI KAREDE

 Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Şahin ile birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanına gelerek, tokalaştı. Gül, sohbet sırasında, Şahin'e, “Hava güzeldi, aslında dışarıda da olurdu” dedi. Bu sırada, Başbakan Erdoğan da Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Şahin ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yanına gelerek sohbete katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan'a, gazetecileri kastederek, “askerliği soracaklarını” dile getirdi. Bunun üzerine, Erdoğan, “Onunla ilgili açıklamayı yaptık” karşılığını verdi. Cumhurbaşkanı Gül'ün, “Biz de öğrenelim” sözleri üzerine, Erdoğan, terörle mücadele nedeniyle bedelli askerliğin uygun olmadığı kararına vardıklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Gül ise “Malumu ilan etmiş oldunuz” dedi.

 “EN SEVDİĞİM TÜRKÜ”

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, Anayasa değişikliği teklifinin iki maddesine ilişkin CHP'ye öneri götürüldüğü konusundaki sorulara, “Benim en sevdiğim türkü, 'Gaza niye gelmedin?” karşılığını verdi.

 Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise bedelli askerlikle ilgili bir soru üzerine, “Buna şahsen yana olduğumu bir televizyon programında da söyledim. Ama Genelkurmay, Milli Savunma daha iyisini bilir. Benim bildiğim bir konu olsa, üzerime giderdim” diye konuştu.