"BU FİYAT ÇİFTÇİMİZE REVA MI?"

Ton başına 6 bin 50 lira olarak açıklanan buğday taban fiyatına tepki gösteren Ayhan Barut, u kararın revize edilmesini, buğday fiyatının en az 7,5 lira olarak düzeltilmesini istedi. Çiftçinin buğday maliyetinin kilogramda 6 liranın üzerinde olduğunu ifade eden Ayhan Barut, "Yurt dışından maliyetleri ile birlikte yaklaşık 8 liraya buğday ithal edenler, yerli çiftçimize 6 lirayı reva görüyor" diye konuştu.

"EKMEK FİYATLARI ARTAR"

Mazottan gübreye, zirai ilaçtan tohuma kadar tüm girdi maliyetlerinin fahiş oranda arttığına değinerek iktidarı ve bakanlığı göreve çağıran Barut, şunları kaydetti:

"Maliyetinin altında buğday satmak zorunda kalan çiftçimiz ne yapsın? Maliyetlerle birlikte yaklaşık 8 liraya buğday ithal edip yerli çiftçiye zarara sokanlar aynı zamanda tüketiciye de zarar veriyor. Buğdayda oluşan ithalattan kaynaklı bu fiyat artışı nedeniyle yurttaşlarımız pahalıya ekmek almak zorunda kalır. Bu nedenle derhal 6 lira olarak açıklanan buğday fiyatları en az 7,5 lira olarak revize edilmeli. Üretici ve tarım desteklenirken yurttaşların ucuza ekmek tüketmesi için de fırıncının, ekmek üreticisinin ve halkın desteklenmesi gerekiyor."