Adana Kırtasiye ve Kitapçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ateş ve beraberindeki esnaf topluluğuyla buluşan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, her zaman esnafın yanında olduklarını belirtti. Çukurova İlçesi'ndeki Dörtler Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda esnafın sorun, talep ve önerilerini dinleyen Barut, çözüm için neler yapabileceklerini konuştu. Okulların kapatılması ve eğitime ara verilmesiyle ortaya çıkan sorunların ele alındığı toplantıda, zincir marketlerin ve büyük yayınevlerinin küçük esnafı mağdur eden uygulamalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

"İKTİDARA YANITI SANDIKTA VERECEKLER"

Kitap ve kırtasiyeci esnafını dikkatle dinleyerek notlarını alan ve önerilerini dile getiren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut,  "Herkes biliyor ki salgınla mücadele kapsamında alınan bazı kararlar esnafımızı çok mağdur etti. Kahvehanecilerden kantincilere, servisçilerden kitap ve kırtasiyecilere bir çok alanda iş yapan esnafımız, evine ekmek götüremez duruma düştü. Esnafın içine düştüğü bu yangını seyreden iktidar, göstermelik adımlar atsa da soruna kalıcı ve etkin çözüm üretmedi. Ama esnafımız ve halkımız kendine sırt çevirip yüzüstü bırakan bu siyasal iktidara önüne sandık konulduğunda mutlaka gereken yanıtı verecektir" diye konuştu.

"ESNAF AÇLIKLA TERBİYE EDİLMEK İSTENİYOR"

Salgın sürecinde taksicilerden berberlere tüm esnafın mağdur olduğunu, eğitim camiasıyla ilgili olarak da kitap ve kırtasiyeci esnafın büyük güçlüklerle karşılaştığını ifade eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Okulların kapatılması, eğitime ara verilmesi ve salgınla mücadele kapsamında alınan önlemler çerçevesinde yürürlüğe sokulan uygulamalar, esnafı siftahsız dükkan kapatma noktasına taşımıştır. Hal böyleyken esnafın kira, vergi, stopaj, elektrik, su, kredi borçlarını nasıl ödeyeceği konusunda kapsayıcı adım atılmamıştır. Esnafımız adeta kaderine terk edilmiş, yüz üstü bırakılarak ölüme terk edilmiştir. Esnafı açlık ve borçla terbiye etmenin ne anlamı var? Bundan haz mı duyuyorsunuz? Esnaf bu ülkenin ve ekonomimizin bel kemiğidir. Bu insanlarımız onca insanı istihdam ederek iş ve aş sağlamış, ekonominin çarkının dönmesine vesile olmuşlardır. Biz her zaman olduğu gibi yine esnafımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Dertleriyle dertlenip çözüm üretmek için gayretimizi sürdüreceğiz. Artık iktidarı elini taşın altına sokmaya çağırıyoruz. Mağdur edilen, darboğaza düşen esnafımıza iktidar destek vermeli, sorunlarına çözüm üretmelidir."