Adana'da köy okullarında yaşanan sorunların ülkenin dört bir yanında görüldüğüne işaret eden Barut, "Taşımalı eğitimle köylerinden 5-10 kilometre uzaklıktaki başka köylerdeki okullara gidecek öğrencilerin servisi bulunmuyor. Çünkü servisçi esnafına geçen yıldan daha düşük ücret teklif edildiği için Milli Eğitim Müdürlüğü ihalesine girmediler. Öğlenleri yemek yok, okulların ve uzaktan eğitimin altyapısı yok. Çocuklarını okullara nasıl göndereceğini kara kara düşünen ailelerimize 'Başınızın çaresine bakın' deniliyor. Mutlaka çare bulunmalı, geleceğimiz olan çocuklarımızın mağduriyeti giderilmeli" diye konuştu.

SORUNLARI ANLATTI, ÇÖZÜM İSTEDİ

12 Ekim itibariyle ilkokul 1 ve okul öncesi öğrencilerinin dışında 2,3,4,8 ve 12'nci sınıf öğrencilerinin yüz yüze eğitime başlayacağını anımsatan Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Koronavirüsle mücadele dönemi dünyada olduğu gibi ülkemizi de her açıdan olumsuz etkilemiştir. Bu süreci yönetemeyen iktidar ise işleri birbirine karıştırmıştır. Birinci sınıf ve okul öncesi öğrencilerimizden sonra uzun dönemdir okula gidemeyen 2,3,4,8 ve 12'nci sınıf öğrencilerimiz de yarın itibariyle okula başlayacaklar. Ancak onları ve ailelerini bir çok sorun mağdur ediyor. Okullardaki personel ve derslik eksikliği, hijyen ve mesafe endişesi, öğretmenlerimizin yıllardır çözülmeyen sorunları bir yana özellikle tam gün eğitim verilen köy okullarında mağduriyet yaşanıyor. Taşımalı eğitimle köylerinden 5-10 kilometre uzaklıktaki başka köylerdeki okullara gidecek öğrencilerin servisi bulunmuyor. Çünkü servisçi esnafına geçen yıldan daha düşük ücret teklif edildiği için Milli Eğitim Müdürlüğü ihalesine girmediler. Öğlenleri yemek yok, okulların ve uzaktan eğitimin altyapısı yok. Devlet okuluna giden 3 milyon 17 bin öğrencinin evinde internet bulunmadığı bir gerçek. 754 bin 429 öğrencinin evinde televizyon bile yok. Ülkemizin 57 bin 340 derslik ihtiyacı var. 92 bin 165 öğretmenin ataması yapılmalı. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğimizi emanet ettiği gençlerimizin aydınlık yarınlara ulaşması için, eğitimde fırsat eşitliği sağlanması için, ailelerin ve öğrencilerimizin sağlığı için bu sorunlara çözüm bulunmalı."