MAHALLELERE ÇIKARMA YAPTI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çalışmalarına verilen arada da Adana'da yurttaşlarla aralıksız buluşmalarını sürdüren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Seyhan ilçesinde mahalleleri gezip muhtarlar, esnaf ve yurttaşlarla bir araya geldi. İlk olarak Bahçelievler Muhtarı Muzaffer Deveci ve Narlıca Muhtarı Haşim Temiz ile buluşan Ayhan Barut, iletilen sorunları not alarak çözüm için neler yapılabileceğini konuştu. Her iki mahalle arasına kurulan semt pazarına geçen Ayhan Barut, burada da pazarcı esnafı ve alışveriş yapan yurttaşlarla görüştü. İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Mehmet Şirin Doru, azaları ve mahalle sakinleriyle de görüşen Barut, her zaman halkın içinde olduklarını belirterek, "Halkımızla iç içe ve yan yana olmaya devam edeceğiz. Bu güzel memlekette birlikte mücadele ederek her şeyi çok daha güzel yapacağız" diye konuştu.

"İLK SEÇİMDE İKTİDARA GELİP ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ"

Türkiye'de desteklenmeyen çiftçinin artan maliyetlerin altında ezildiğini, ürünü para etmediği için hızla tarımdan uzaklaştığını, ekonomik kriz nedeniyle yurttaşların da ucuza ürün bulamadığını aktaran Ayhan Barut, şunları kaydetti:


Sokağa çıkıp esnafından çiftçisine, işçisinden emeklisine kime dokunursanız 'bin ah' işitiyorsunuz. Çünkü AKP iktidarı ülkeyi yönetemiyor. Salgınla birlikte daha da derinleşen ekonomik krize çözüm üretemiyor. Her defasında, 'Tarımı, çiftçiyi ve tüketiciyi gözetin, artık adım atın' diyoruz ama bunların gözleri kör, kulakları sağır olmuş. Sarayın kalın duvarları ardında halkın sorunlarına çok uzaktalar. Bu dönemde yüksek gıda fiyatları tartışma konusu. Sanki bu durumun suçlusu üreticilerimiz ve esnaf gibi tavır takınıp akıl almaz beyanlarda bulunuyorlar. Depoları, marketleri ve esnafın dükkanını basarak fiyatları düşüreceklerini söylüyorlar. Bu durum bile ne kadar halka ve sorunlarına uzak olduklarını gösteriyor. Hepimiz biliyoruz ki bu kara düzenin sorumlusu iktidardır. Onlar yapmıyorlar ve ilk seçimde gidecekler. İktidara geleceğiz, üretene, esnafa, çiftçiye destek verip üretim maliyetlerini düşüreceğiz. Ulusal, sürdürülebilir tarım politikalarıyla, halkçı ekonomi anlayışımızla üretici ve esnafın yüzünü güldüreceğiz, yurttaşımıza nefes aldıracağız.